Keskkonnaagentuuri ilmavaatluse osakonna asejuhataja Külli Loodla sõnul sadas eile kõige rohkem Narvas, kus ööpäevas tuli maja 46,5 mm sademeid. Tallinnas tuli maha 32 mm vett. Tänased sajusummad on tema sõnul tagasihoidlikumad. Tunnis on täna sadanud keskmiselt 2 kuni 3 mm sademeid, kuid eile ulatus see hulk tunnis kohati 10 mm vihmaveeni, ütles Loodla Delfile.

Homme eemaldub madalrõhuala kese Läänemerele, kuid selle kirdeserv katab veel Eesti. Paljudes kohtades sajab jätkuvalt hoovihma. Puhub mõõdukas, rannikul tugev ida- ja kagutuul. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 14, rannikul kuni 16, päeval 16 kuni 20 kraadi, teatas ilmateenistus.

Reedel läheb ilm ilusamaks, temperatuur tõuseb ning sajuvõimalus väheneb. Madalrõhuala hääbub, kuid öö on Põhja-Eestis veel üpris vihmane ja ka päeval tuleb Lääne-Eestis leppida vihmahoogudega, Ida-Eestis on saju võimalus väiksem. Puhub mõõdukas kagutuul. Öösel on oodata 9 kuni 13, rannikul kuni 16, päeval 18 kuni 22 kraadi.

Laupäeval suureneb Venemaal tugevneva kõrgrõhkkonna mõju. Öö on valdavalt sajuta, vaid saarte piirkonnas püsib hoovihma võimalus. Päeval tuleb aga kõikjal siiski arvestada hoovihmaga. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 13, rannikul kuni 16, päeval 19 kuni 23 kraadi.

Pühapäeva öö on kõrgrõhkkonna mõjuväljas enamasti sajuta. Päeval jõuab Taani kohale madalrõhuala ja selle idaserv laieneb üle Läänemere. Vihmapilved jõuavad keskpäevaks saartele ja pärastlõunal laienevad mandrile. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 16, päeval 20 kuni 25 kraadi.

Esmaspäeval liigub üle Eestis läänest itta front, millega kaasnevad tugevad hoovihmad ja kohati ka äike. Tuul pöördub kagust edelasse ja läände. Õhutemperatuur on öösel 12 kuni 17, päeval 17 kuni 21 kraadi.

Teisipäeval jääme kõrgrõhuala ja madalrõhuala piirialale. Öösel sajab mitmel pool hoovihma, päeval on saju võimalus suurem Ida-Eestis. Tuul on mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel 11 kuni 16, päeval 18 kuni 21 kraadi.