Juba täna on Eesti pilvi koondavate madalrõhkkondade haardest pääsenud ja ilmalavale on astunud kõrgrõhkkond. Norra merel tekkinud võimas rõhuväli, mis keskendub täna Skandinaaviale, ulatub ka atmosfääri kõrgematesse õhukihtidesse. See annab alust arvata, et tegemist on vastupidava ja väheliikuva õhukeerisega, mis plaanib Põhja-Euroopa ilmakujundamise põhirolli mängida kauem, kui üks ööpäev. Eestini ulatub täna võimsa kõrgrõhkkonna idaserv, mida mööda kannavad põhjakaare tuuled siia jahedama ja kuivema õhu.

Nädalavahetusel kolib kogukas õhukeeris oma keskuse Põhjalahele ja kõleda õhu juurdevool Eestisse jätkub. Ööd tulevad selged ja tuulevaiksed ning soojapügalad kahanevad sisemaal 5 ringi, maapinnal pole välistatud ka kerge külmanäpistus. Päevad tulevad enamasti päikesepaistlised ja õhusooja on mõõdukalt.

Uuel nädalal hakkab kõrgrõhkkond aeglaselt ida poole sammuma, kuid lubab esialgu vähemalt kuni teisipäevani Baltimaadel ja Soomel silma peal hoida.

Nii püsib Eesti ilm nädala alguses kuiv ja tormivaba. Mõnevõrra tugevamaks läheb tuul nädala keskel, kui madalrõhkkonnad antitsüklonile rohkem survet avaldavad ja tõenäoliselt neljapäeval koos sajupilvedega ka lõpuks meieni läbi murravad.

Ilmateenistuse andmetel on ööl vastu laupäeva vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati võib sadada hoovihma ja tekkida udu. Puhub põhjakaare tuul 3-9, öö hakul saartel puhanguti 12-14 m/s. Sooja on 7 kuni 12, rannikul kuni 16 kraadi. Päeval on ilm vähese ja vahelduva pilvisusega ning sajuta. Hommikul on paiguti udu. Puhub põhja- ja kirdetuul 3-9 m/s. Sooja on 17 kuni 20 kraadi.

Laupäeva öösel on vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub põhja- ja kirdetuul 1-6 m/s. Õhutemperatuur on 4 kuni 10, madalamates kohtades võib maapinnal langeda null kraadi lähedale, rannikul on kohati kuni 13 kraadi sooja. Päeval on vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub põhja- ja kirdetuul 1-6 m/s. Õhutemperatuur on 17 kuni 20 kraadi.

Pühapäeva öösel on vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub põhja- ja kirdetuul 1-6 m/s. Õhutemperatuur on 4 kuni 10, madalamates kohtades võib maapinnal langeda null kraadi lähedale, rannikul on sooja kohati kuni 13 kraadi. Päeval püsib vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub põhja- ja kirdetuul 1-6 m/s. Õhutemperatuur on 18 kuni 22 kraadi.