Ööl vastu laupäeva möödub Peipsi tagant väike osatsüklon, mis võib lund küll Peipsi äärde tuua, kuid Otepääni tihedam sadu tõenäoliselt ei ulatu. Laupäevalgi võib vaid veidi lund sadada, teatas Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituut (EMHI).

Pühapäeval jõuab Läänemerele uus äge madalrõhkkond ja selle serva mööda liiguvad ööl vastu pühapäeva lumepilved üle Lõuna-Eesti, orienteeruv sajuhulk 1-3 mm. Pühapäeva hommikul võib veel nõrka lund tulla, päeval on saju võimalus väiksem. Tihedamad pilved jõuavad õhtul Edela-Eestisse.

Õhutemperatuur sõltub sünoptikute sõnul suurel määral pilvisusest. Pilves ilma korral on Otepääl õhutemperatuur -5 kraadi ümbruses, selgineva taeva all võib langeda alla -10 kraadi. Tuul puhub lõunast ja kagust 4-9 m/s.

EMHI sünoptik Merike Merilain ütles, et kolmapäevani on niiske ja võrdlemisi lumesajune ilm. Mandril on lund piisavalt igasuguseks talviseks tegevuseks ja külm ei tee liiga. Esmaspäeval tuleb lund ning teisipäevalgi aeg-ajalt. Külma on esmaspäeval -2 kuni -7 ja teisipäeva päeval -2 kuni 1, öösel paar kraadi vähem.

Lumesajud seega jätkuvad ning krõbedamat külma on ilmselt oodata uue nädala teises pooles, mil on oodata ka tugevamaid külmi idakaare tuuli. Kolmapäeval võib õhutemperatuur Ida-Eestis -15 kraadini ning neljapäeva öösel -20 kraadi lähedale langeda.

Kuna küünlakuu pole enam kaugel, siis viimased uudised pika-ajalisteste ilmamudelite vallast pakuvad normilähedase õhutemperatuuriga veebruari. See tähendab, et selle talve kulminatsioon võibki jääda veebruari-märtsi, nagu on ennegi hilja alanud talvedel juhtunud.