Esmaspäeva öö on lauge kõrgrõhuharja mõjul suurema sajuta, vaid saartel tõmbub pilvisemaks ja hommikul võib veidi vihma sadada. On ikka tuuline. Päeval jõuab Skandinaaviasse juba uus aktiivne madalrõhkkond ja selle lõunaserva mööda kanduvad vihmapilved üle saarte mandrile - sadu on laialdane (võimalus enamasti 75-90%, Lõuna-Eestis 25-50%). Edela- ja lõunatuul tugevneb puhanguti 15, saartel ja rannikul 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, rannikul kuni 15, päeval 14 kuni 18 kraadi.

Teisipäeval liigub madalrõhkkond ühes sajuhoogudega edasi Venemaa põhjaalade poole ja selle servas on öö hakul veel sagedasti sajuhooge ning tugevaid lääne- ja loodetuule puhanguid. Pärast keskööd aga pilved hõrenevad ja tuul jääb nõrgemaks. Päev tuleb üksikute vihmahoogudega. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul, pärastlõunal võib tugevamaid puhanguid teha. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 11, rannikul kuni 15, päeval 15 kuni 18 kraadi.

Kolmapäeva öösel liigub üle lauge kõrgrõhuhari ja saju võimalus on väiksem. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Päeval liigub üle Skandinaavia ja Soome madalrõhulohk ja selle servast võib ka meile vihmapilvi jõuda ning seda eelkõige Põhja-Eestisse (võimalus 25-50%, lõuna pool väiksem). Edela- ja läänetuul tõenäoliselt tugevneb. Edelavoolus võib jõuda soojem õhumass ning temperatuur on öösel 7 kuni 12, rannikul kuni 15, päeval 17 kuni 22 kraadi.

Kui nädala teisel poolel nihkub tsüklonaalne tegevus enam Skandinaavia kohale, siis saab meil mõjusamaks kõrgrõhkkonna mõju. Kahe rõhuala piirimail kandub Läänemere äärde sooja juurde.

Neljapäeval liigub piki Skandinaavia rannikut põhja-kirde suunas uus madalrõhkkond, kuid selle sajupilved üle Läänemere tänastel andmetel ei ulatu ning meie ilm on sajuta. Edela- ja läänetuul võib aga kahe rõhkkonna piirimail võrdlemisi tugev olla. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, rannikul kuni 17, päeval tõuseb üle 20 kraadi.

Reede püsib kõrgrõhkkonna servas sajuta, võrdlemisi tugeva edela- ja lõunatuulega ning mahe - öine miinimum jääb 10 kraadi piirimaile ja päevasoe kerkib ikka üle 20 kraadi.