Laupäeval eemaldub kõrgrõhkkond küll aeglaselt Venemaa poole, kuid selle servas püsib suuremal osal Eestist ilm sajuta. Aga päeva peale tugevneb lõuna poolt madalrõhkkonna surve ning õhtul suureneb Liivi lahe ümbruses ja Eesti lõunaservas hoovihma ja äikese võimalus. Ida- ja kirdetuul tugevneb Liivi lahe ääres juba hommikul, mujal päeva peale. Sooja on öösel 8 kuni 13 kraadi, saarte rannikul kuni 16, päeval sisemaal 23 kuni 26 kraadi, Soome lahe rannikul kuni 19 kraadi.

Pühapäeval eemaldub kõrgrõhuala Venemaale, madalrõhuvöönd liigub Leedu ja Läti kohalt loodesse Gotlandi suunas. Eesti jääb idapoolse kõrgrõhuala ja lääne poolt survestava madalrõhuvööndi vahele. Kahe erineva rõhuala piirimail kannab kaguvool meile kuuma õhumassi, milles on niiskust enam. Öösel ja ennelõunal on hoovihma ja äikese võimalus suurem Eesti lääneservas.

Samal ajal suurem osa Mandri-Eestist on päikeseline ja õhutemperatuur tõuseb kõrgele ning kujunevad soodsad tingimused võimsate rünksajupilvede arenguks. Õhtuks suureneb hoovihma ja äikeseoht, mandri lääneservas võivad sajud intensiivsed olla (tõenäosus kuni 50%). Tuul puhub idast ja kagust ja on öösel tugevam, päeval vaibub, äikesepilvede all on tugevaid puhanguid. Sooja on öösel 14 kuni 15 kraadist sisemaal 19 kuni 20 kraadini rannikul, päeval 25 kuni 30 kraadi, meretuulele avatud rannikul kuni 22 kraadi.

Esmaspäevaks liigub madalrõhuvöönd Eesti kohale. Kaguvoolus jätkub väga sooja ja niiske õhu juurdevool. Suureneb õhumassi ebastabiilsus, mis soosib taas võimsate rünksajupilvede arengut. Hoovihmad ja äike võivad tugevad olla, seda eelkõige pärastlõunal ja õhtul (tõenäosus 25-50%). Tuul on nõrk ja muutliku suunaga, äikesepilvede all on tugevate puhangute tõenäosus suur. Sooja on öösel 15 kuni 20, päeval 22 kuni 25 kraadi, Ida-Eestis võib veel paar-kolm kraadi kõrgemale tõusta, kuid sajuhoogude all langeb temperatuur alla 20 kraadi.

Teisipäeval madalrõhulohk eemaldub ja ühes sellega ka tihedad sajupilved ja kuum õhumass. Öö hakul sajab veel idapoolsetes maakondades vihma, pärast keskööd taevas selgineb. Päeva jooksul tekib pilverünki, aga ilm on lõunani sajuta. Õhtupoolikul suureneb kohatiste vihmahoogude võimalus (tõenäosus kuni 50, Lääne-Eestis õhtul kuni 75%). Tuul pöördub edelasse ja pisut tugevneb. Sooja on öösel 12 kuni 17, päeval 21 kuni 26 kraadi.

Kolmapäeval on Eesti kõrg- ja madalrõhuvööndi piirimail ning hoovihma ja äikese võimalus taas suurem (kuni 50%), Eesti idapoolses osas kuni 75%. Läänekaare tuul on sisemaal nõrk, rannikul mõõduka tugevusega. Sooja on öösel 12 kuni 17, päeval 22 kuni 26 kraadi.

Neljapäeval õhurõhk tõuseb aeglaselt ja kõrgrõhuhari saab mõjusamaks. Mõnes üksikus kohas võib siiski hoog vihma tulla. Tuul puhub valdavalt läänekaarest. Sooja on öösel 11 kuni 17, päeval 22 kuni 26 kraadi.

Reedel tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja saju tõenäosus langeb alla 50%. Üksikuid lokaalseid vihmahooge aga välistada ei saa. Puhub mõõdukas lääne- ja loodetuul. Sooja on öösel 12 kuni 17, päeval 23 kuni 27 kraadi.