Neljapäeval (6.08.) ulatub ida poolt Eestini kõrgrõhkkonna serv, Läänemerelt aga läheneb madalrõhulohk. Öösel ja hommikupoolikul võib olla ükskuid sajuhooge ning seda enamasti Eesti lääneservas. Õhtupoolikul areneb rünksajupilvi lisaks ning hoovihma ja äikest on laialdasemalt. Tuul puhub valdavalt lõunakaarest, saartel pöördub läänekaarde ja on enamasti nõrk, kuid äikese ajal on tugevate puhangute oht. Sooja öösel 12 kuni 18, päeval 25 kuni 30, Lääne-Eesti rannikualadel ja ka sajuhoogude all kuni 22 kraadi, vahendab riigi ilmateenistus.

Reede (7.08.) öösel madalrõhulohk ühes vihmahoogude ja äikesega eemaldub ning tugevneb uuesti kõrgrõhuhari. Päev näitab taas päikest ja saju võimalus on väike. Ülemäärane kuumus ajutiselt leevendub ning sooja öösel 13 kuni 18, päeval 24 kuni 26 kraadi, rannikul on paar-kolm kraadi jahedam.

Laupäeval (8.08.) on ülekaalus kõrgrõhkkonna mõju. Öö on selge, päev enamasti päikeseline ja uuesti kuum. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Sooja on öösel 13 kuni 18, päeval 25 kuni 30 kraadi, vaid rannikul on pisut lahedam. Õhtul muudab Läänemerelt lähenev madalrõhulohk õhumassi ebapüsivamaks, saartel pilved tihenevad ning suureneb hoovihma ja äikese võimalus.

Pühapäeval (9.08.) suundub madalrõhulohk üle Eesti. Öösel ja hommikul sajab hoovihma ja on äikest. Tuul puhub mandril lõunakaarest, saartel pöördub läände ja loodesse ning muutub veidi tugevamaks. Sooja on 15 kuni 19 kraadi. Päeval lääne poolt alates pilved hõrenevad ning vihmahoogude ja äikese võimalus on veel enamasti Kagu-Eestis. Tuul pöördub kõikjal läänekaarde. Kuum õhumass taandub Peipsi taha. Sooja on 22 kuni 25, rannikul kuni 19 kraadi.

Esmaspäeval (10.08.) tugevneb taas kõrgrõhkkonna mõju. Ilm on sajuta ja mõõduka läänekaare tuulega. Õhk on värskem ning sooja on öösel 10 kuni 15, rannikul kuni 17, päeval 21 kuni 23, rannikul kuni 19 kraadi.

Teisipäeval (11.08.) ulatub kõrgrõhkkond servaga Läänemere äärde ning ilm on sajuta. Tuul pöördub lõunakaarde. Sooja on öösel 8 kuni 13, rannikul kuni 16, päeval 24 kuni 26, rannikul 21 kraadi.

Kolmapäev (12.08.) on vastuoluline. Kui kõrgrõhkkonna serv Läänemere idarannikul püsima jääb, siis püsib meie ilm südasuviselt sooja ja päikeselisena. Kui õhuvool enam lõunasse pöördub, siis lisandub niiskust, mis soodustab rünksajupilvede teket ning suureneb hoovihma ja äikese tõenäosus.