Riigi ilmateenistuse ilmaprognooside osakonna juhataja Taimi Paljaku sõnul võib torm tulla äge ja otse Eesti peale, aga võib ka üldse mitte tulla. „Me esialgu ootame ja vaatame, mis sellest saab ja kuidas see tuleb. Torm tuleb Atlandi ookeanilt ja Norras on see kindlasti väga äge," ütles Paljak Delfile.

Paljaku sõnul on enamvähem selge, et torm tuleb, aga mis piirkonda see rohkem haarab, on teine küsimus. „Praegune pilt on selline, et tsüklon tuleb Soome lahe peale ja sellisel juhul on kõige ägedam tuul Läti-Leedu rannikul. Sellisel juhul pole ka merevee tõus Pärnus nii suur."

Soome meteoroloogide hinnangul tuleb nädalavahetusel torm, mis võib paisuda orkaaniks. Tuuled tabavad Norra ja Rootsi edelaosa, Taanit ning Baltimaade rannikut. Tuulepuhangud võivad tormi ajal ulatuda 40 meetrini sekundis ning lained võivad Läänemerel paisuda enam kui kümnemeetriseks.

Kui soomlaste ennustused peavad paika, on olemas väike tõenäosus, et torm kasvab orkaaniks. See tähendab, et keskmine tuule kiirus on kümne minuti jooksul üle 32 meetri sekundis.