Ilmateenistuse valvesünoptik ütles Delfile, et Tallinnas oli seni kõige külmem jaaniöö fikseeritud 1982. aastal, kui õhusooja mõõdeti +2,8 kraadi. Täna öösel oli Tallinna õhus aga vaid +2,6 ja maapinnal null kraadi.

Kõige aegade kõige külmem jaaniöö temperatuur pärineb samuti 1982. aastast Narvast, kus siis mõõdeti vaid +0,9 soojakraadi.

Tänavuse jaaniööga võrreldes veelgi külmem oligi 1982. aasta, kui maapinnal langes temperatuur isegi -1 kuni -3 kraadini. Tänavu oli kõige madalam temperatuur Jõhvis ja Kuusikul, kus õhus oli sooja vastavalt +1,0 ja +1,2 ja maapinnal null kraadi. Jõgeval mõõdeti täna öösel +2,2 kraadi.

Ilm sarnaneb septembri lõpuga

Valvesünoptiku sõnul on ööpäeva keskmine temperatuur Tallinnas olnud juba kaks päeva 7 kraadi normist madalam. Sarnased temperatuurid olid tema sõnul Tallinnas mai alguses ja Tartus samuti enne 10. maid.

Tänavust suve algust võib võrrelda hoopis septembri lõpuga, mil ööpäevane keskmine temperatuur kukub all 10 soojakraadi.

Sadas vihma ja rahet

Ilm oli septembri lõpu moodi ka sademeid arvesse võttes, sest sajab nii rahet kui vihma ja lööb äikest. Ka eile tuli mitmel pool rahet. Näiteks Võrus, Hiiumaal ja Tallinnas Nõmmel. Võrus ja Tartus oli äikest.

Vihma oli eile õhtuks Tallinna vaatlusjaama andmetel sadanud 24 tunniga ligi 7 millimeetrit. Kõige suurem sadu oli aga Jõgeval, kus eile õhtuks oli maha langenud 16 millimeetrit, järgnes Võru 11 millimeetriga.

Ühe kraadi haaval läheb soojemaks

Täna on ilmateenistuse andmetel pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma. Kohati võib olla äikest. Puhub kirde- ja idatuul, saartel ja rannikul ka põhjatuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on 13 kuni 17 kraadi.

Päev-päevalt läheb ka kraadi võrra soojemaks. Näiteks laupäevane prognoositav päevane õhutemperatuur on 14-19 kraadi ning pühapäeval ja esmaspäeval on veel kraad või paar soojem.

Hoovihma võimalus püsib lähipäevil jätkuvalt suur, kuid nädalavahetus võib tulla juba kuivem.