Reedel on Euroopa piirides külm õhumass Islandist lõuna poole tunginud. Neljapäeval jäi päeval saarel kohati õhutemperatuur -10 kanti. Külm põhjatuul tuhiseb reedelgi Teravmägede ja Gröönimaa vahelt kuni Fääri saarteni välja. Tõeliselt pakaseline talv aga võimutseb Siberis. 13. novembrist paikseks muutunud ja järjest tugevamaks muutunud kõrgrõhuala (keskmes õhurõhk üle 1050 hPa) pakub vingeid numbreid -25..-35-ni. Kõige ebameeldivam talveilm on hoopis koondunud Karjalasse, kus päevast päeva on lund tulnud ja tuisanud. Vinge külm tuul valitseb ka Venemaa Euroopa osa ja Lääne-Siberi põhjaaladel, sest siingi paikneb piir üle Läänemere tulnud tsüklonite ja Siberi kõrgrõhuala vahel. Veelgi lähem talv on Rootsimaal, kus eile sadas lund ja lörtsi isegi Stockholmi ümbruses.

Meile on seni Atlandilt ikka sooja vihma tulnud. Viimase tsükloni kese on reedel Eesti kohal ega lase põhjatuulel paisuda. Kuid õhtul sätib see end minekule Laadoga ja Valge mere poole, siis peaks ka põhjast tulnud külmale korraks tee lahti olema. Ööl vastu laupäeva on põhjakaare tuul puhanguline ja puistab ka vihma või lörtsihooge. Õhutemperatuur võib sisemaal väheke alla nulli langeda. Külmemad võivad olla ööd ja hommikud vastu pühapäeva, esmaspäeva ja teisipäeva, kui tuuled on vaibunud ja külm õhk veel kohal. Samas on valge sademe ära nägemine küsitav, sajuvõimalus on üsna väike.

Nädala teise poole kohta olid eilsed arvutused üsna vastandlikud. Hommikune variant pakkus juba kolmapäevast uut läänetsüklonite ägedat pealetungi, õhtused arvutused tekitasid üsna püsiva kõrgrõhuala Balti riikide kohale. Pigem võib kaalukauss tsüklonite kasuks kalduda ja normist soojem november jätkub. Seda viimast kinnitas ka eilne NAO indeksi prognoos, mis pärast lühiajalist negatiivset näitu taas kuni kuu lõpuni positiivseks kipub, vt. www.cpc.ncep.noaa.gov.

Täna on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma. Puhub lääne- ja loodetuul 5-10 m/s, pärastlõunal rannikul puahnguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 3..7°C.

Laupäeva öösel on taas pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma ja lörtsi. Puhub lääne- ja loodetuul 4-10, hommikul saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on -2..+4°C. Päeval pilves selgimistega ilm jätkub. Mitmel pool sajab vihma ja lörtsi. Puhub lääne- ja loodetuul 4-10, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on +1..+4°C.

Pühapäeva öösel on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati, enamasti Põhja-Eestis sajab hoovihma, lörtsi ja lund. Puhub lääne- ja loodetuul 4-10, põhjarannikul 8-13, puhanguti kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on -4..+2, rannikul kohati +4°C. Päeval on ka vahelduva pilvisusega ilm. Kohati, enamasti Põhja-Eestis sajab hoovihma, lörtsi ja lund. Puhub lääne- ja loodetuul 4-10, põhjarannikul 8-13, puhanguti kuni 17 m/s, õhtuks nõrgeneb. Õhutemperatuur on 0..+4°C.

Esmaspäeva öösel on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati võib sadada vähest lund või lörtsi. Puhub valdavalt läänekaare tuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on -2..-6, rannikul kohati +2°C. Päeval vahelduva pilvisusega ilm jätkub. Kohati võib sadada vähest lund, lörtsi, rannikul ka vihma. Puhub valdavalt läänekaare tuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on -1..+4°C.