Täna, homme ja ülehomme on Paljaku kinnitusel väga mõnusad ja soojad päevad. "Sisemaal tõuseb õhutemperatuur 10-12 kraadini, mõnes kohas ka 13 või 14 kraadini," rääkis Paljak, et kolm päeva on meil tõeline kevad. Ta lisas samas, et meretuulega rannikul on kindlasti väga jahe ning
õhutemperatuur vaid viie kraadi ümber. "Rohkem sooja seal loota pole."

"Päikest on eelkõige täna, homme ja kolmapäeval. Neljapäeval on kõrge õhuke pilvekiht, millest päike paistab veel läbi, aga reedel on pilved juba paksemad ja sealt päike läbi ei paista," sõnas Paljak.

Nädalavahetuseks saabub Eestisse läbi Soome külmalaine. "See on arktilise päritoluga mass, nii et väga külm. Põhjavoolus saabub see kõigepealt Põhja-Soome juba reedel, laupäeval on juba väga külm kogu Soomes. Põhja-Soome jõuab 70ndatelt laiustelt, teele asuv arktiliste merede mass sellise temperatuuriga, nagu ta seal on," sõnas Paljak.

Eestis läheb külmemaks põhiliselt alates reedest, mil taevaski rohkem pilve hakkab tõmbama. "Reede päev on kindlasti plusspoolel, kuid päevased õhutemperatuuri maksimumid kümneni enam ei tõuse, aga viieni enamikes paikades kindlasti," rääkis Paljak.

"Laupäeva päev on nullilähedane, temperatuur kõigub miinus ja pluss ühe vahel. Kõige külmem on öö vastu pühapäeva ja esmaspäeva: tuleb seitse-kaheksa külmakraadi, aga ka kümme kraadi külma pole välistatud. Pühapäeva päev võib jääda ka alla nulli, kui päikest vähem on, kui päike välja murrab, siis võib ka napilt plussi tõusta," ütles sünoptik.

"Esmaspäeva päevast jõuab kohale veidi soojem õhumass, aga kahe õhumassi piiril läheb pilviseks ja tuleb ka sadu esmaspäeva päeval või õhtul, alguses ilmselt lumena," rääkis Paljak.

Paljak lisas, et praegu pole näha, et nädalavahetuse külmalainega sarnaseid sel kevadel veel tuleks, kuid märkis, et välistada seda ka ei saa, sest varemgi külmalaineid pakkunud aprillikuu on veel ees.