Sooja jagub kõige rohkem tänasesse päeva. Väheaktiivse madalrõhuala servas pilved hõrenevad mõnevõrra ja termomeetrinäidud tõusevad kohati veel 20°C lähedusse. Seega on tihedamad sajupilved reedeks tööpäeva lõpetanud, küll aga võib liikvele jääda üksiküritajaid-hoovihmapilvi.

Nädalavahetusel olukord muutub. Skandinaavia kohal laiuva madalrõhkkonna tagalasse tungib külmem õhumass ja see äratab õhukeerise uutele tegudele. Rootsi lõunaosa kohale koonduv ja süvenev tsüklon veab juba laupäeval Eesti kohale vesise pilvekardina ja tõstab järkjärgult tuult. Õhutemperatuur langeb paari-kolme pügala võrra.

Uue nädala alguses sammub kõrgemate õhukihtideni ulatuv keeris aeglaselt üle Baltimaade Venemaale ja meie jääme selle lääneserva. Hooti sajab vihma ja avanevas loodevoolus hiilib jahedam õhumass Eestile lähemale. Selle mõju avaldub tugevamalt tõenäoliselt alles nädala teisel poolel, kui Läänemeremaades võtab positsiooni kindlamalt sisse kõrgrõhkkond.

Kõrgrõhkkonna mõjul saju võmalus väheneb, pilved hõrenevad ja tuul nõrgeneb. Nende kolme toel langeb õhutemperatuur öösel üsna madalale ja maapinnal võib oodata kergeid külmakraade. Päevasel ajal jäävad termomeetrinäidud valdavalt alla 15°C, kuid see-eest rõõmustab meid sagedamini päikesepaiste ja leevendab üha sügavamale sügisesse sukelduvat meeleolu.