Neljapäeval liigub Skandinaaviast üle Põhjalahe Soome poole väheaktiivne madalrõhkkond ja Venemaa lääneservas hääbuv tsüklon võtab kursi põhja poole. Nende kahe mõjul kandub ka Eestisse niiskust ja sajuhoogude võimalus on suurem päeval. Tuul on suhteliselt nõrk ja puhub valdavalt edelast. Öösel on õhutemperatuur 0..+5, rannikul kuni +8°C, maapinna lähedal langeb kohati 0..-4°C-ni, päeval tõuseb 13..18°C piiresse.

Ööl vastu reedet on Eesti ilm kõrgrõhuvööndi määrata, päeval suureneb uuesti madalrõhkkondade mõju. Öö on valdavalt selge ja tuulevaikne, mistõttu võib temperatuur maapinna lähedal kohati 0°C-ni langeda. Päeval arenevad välja mitmed rünkpilved, kuid hoovihma võimalus on väike (alla 25%) ja õhutemperatuur jääb alla 20°C.

Laupäeval ja pühapäeval jääme lääne- ja idapoolse madalrõhkkonna vahele. Esialgsete arvutuste kohaselt saab määravamaks Venemaal pöörlev tsüklon. Selle mõjul sajab nädalavahetusel kohati hoovihma (tõenäosus 25-50%), tuul pöördub läänekaarde ja saab rannikul hoogu juurde. Õhutemperatuur on öötundidel 4..11, päevasel ajal 14..20°C.

Esmaspäeval tugevneb põhjapoolse kõrgrõhkkonna mõju ja vihma võimalus on väike. Puhub võrdlemisi nõrk idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 6..12, päeval 16..22°C.

Teisipäeval ja kolmapäeval läheneb lõuna poolt Eestile uus madalrõhkkond ja vihma tõenäosus suureneb. Puhub mõõdukas idakaare tuul ja õhk püsib suhteliselt soe.