Ühtlasi hoiatab ilmateenistus merel tugevneva tuule eest. Soome lahe lääneosas, Väinamerel ja Liivi lahe põhjaosas tugevneb õhtul loodetuul puhanguti 15 kuni 17 m/s. Läänemere põhjaosas tugevneb loodetuul puhanguti 15 m/s juba pärastlõunal ja õhtul kuni 17 m/s.

Prognoosi kinnitab ka õues avanev vaatepilt. Lugeja saatis nimelt pildi praegusest pilveseisust ja märkis seda kommenteerides, et torm on tulekul.

Homme jääb Eesti madalrõhkkonna edelaserva mõjusfääri. Öösel on sajuhooge hõredamalt, hommikul ja päeval taas laialdaselt. Puhub tugev lääne- ja loodetuul, puhanguid rannikul kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päevaks saabub jahedam õhumass ja sooja 13 kuni 17 kraadi.

Neljapäeval madalrõhkkonna mõju väheneb ja tõusva õhurõhu foonil on öösel sajuhooge harva. Päev näitab aga ennelõunal päikest, mis aitab niiskusel maapinnalt üles kerkida ning annab toidet rünksajupilvedele, millest sajab siin-seal hoovihma. Puhub võrdlemisi tugev lääne- ja loodetuul. Jahedas õhumassis langeb öösel temperatuur 6 kuni 10, meremõjuga rannikul kuni 13 kraadini, päeval tõuseb 14 kuni 18 kraadini.

Reedel jääb Venemaa kohale madalrõhkkond tiirlema, samal ajal sirutub Kesk-Euroopa kohalt kõrgrõhkkond Balti riikide poole. Kahe rõhuala piirimail on pilvi hõredamalt ja neist võib vaid üksikutes kohtades hoog vihma tulla. Lääne- ja loodetuul tasapisi nõrgeneb. Öösel langeb minimaalne temperatuur 5 kuni 9 kraadini, meremõjuga rannikul on kuni 13 kraadi, päeval 15 kuni 20 kraadi.

Nädalavahetus tuleb ilusam ja soojem

Laupäeval tugevneb Läänemere ümbruses kõrgrõhkkond ja selle mõjul peaks ka pühapäev suurema sajuta olema, siiski pühapäeval üksikutes kohtades tõuseb vihmahoo tõenäosus 50 protsendini. Tuul on võrdlemisi nõrk ja muutliku suunaga, pühapäeval pöördub lõunasse ja saartel tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, meremõjuga rannikul kuni 15, päeval 17 kuni 21 kraadi, pühapäeval võib paar kraadi kõrgemale tõusta.

Esmaspäeval suureneb madalrõhkkonna mõju ja saju võimalus suureneb. Tuul pöördub lõunakaarest läänekaarde ja võib tugevamaks tõusta. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 12, meremõjuga rannikul kuni 15 kraadi, päeval tõuseb 18 kuni 21 kraadi.