Reede hommikutundidel oli fikseeritud kõige külmem temperatuur Tarvastus, kus külmakraade oli lausa 30,6, Korelas oli õhutemperatuur -29,6 ning Tõrvas 29 külmakraadi.

Öösel oli Tarvastus külma 30,8 kraadi, Taheval oli külma 30,2, Tõrvas 29,3 ja Jõgeval näitas kraadiklaas 27,3 külmakraadi.

Seda, milline pakane täna Eesti eri paigus paugub, vaata SIIT!

Põhja-Euroopa ilma kujundab praegu Arktikast ulatuv kõrgrõhuala ning selge taeva all oli Skandinaavia põhjaosas külma alla 40 kraadi, meil Virumaal ligi 30 kraadi. Rannikualadel, kus meri ise niiskeid pilvi tootis, sadas Eestis veidi lund, sisealadel läks ilm päeva jooksul selgemaks. Samas Lääne-Euroopas on näha niiskete madalrõhkkondande aktiviseerumist ning päris puutumata me neist lähipäevil enam ei jää, vahendab ERR uudisteportaal.

Täna jõuab Taanist Läänemere lõunaosa kohale madalrõhkkond, mille tihedam sadu Eestini ei küündi, kuid pöörise lähedusest annab märku itta ja kagusse pöörduv ja tugevnev tuul.

Püsib olulise sajuta ilm. Tuul puhub idast ja kagust ja päeva jooksul tugevneb kagutuul eelkõige rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel -18 kuni -25, kohati kuni -30, saarte rannikul kohati -10, päeval sisemaal -18 kuni -22, saarte rannikul -7 kuni -11 kraadi, teatab riigi ilmateenistus.

Laupäeval Venemaa kõrgrõhuala mõju taas suureneb. Kohati sajab vähest lund. Puhub mõõdukas kagu- ja idatuul, rannikul puhanguti kuni 15 m/s, mis keerutab kohati ka tuisku. Õhutemperatuur on öösel -19 kuni -25, kohati -30, saarte rannikul kohati -11, päeval on -15 kuni -20, saarte rannikul -6 kuni -12 kraadi.

Pühapäeval liigub Briti saartelt Põhjamerele aktiivne tsüklon. Ida poolt avalab vasumõju tugev kõrgrõhuala ja nii tugevneb Eestis ida- ja kagutuul rannikul puhanguti 18 m/s. Mitmel pool sajab lund ja tuiskab. Õhutemperatuur on öösel -10 kuni -18, öö hakul Kirde-Eestis kohati -22, saartel -3 kuni -8, päeval tõuseb saartel -1 kuni +1, Lääne-Eestis -1 kuni -7, Ida-Eestis -8 kuni -13 kraadi.

Esmaspäeval madalrõhkkonna ja kõrgrõhkkonna vastasseis meie kohal veelgi tugevneb, kuid tihedamad lumepilved vaevalt Lääne-Eestist kaugemale ulatuvad. Kohati tuiskab. Kagutuul on jätkuvalt tugev. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni -10, Kirde-Eestis kohati -13, saartel -1 kuni -3, öö hakul Kirde-Eestis kohati -22, saartel -3 kuni -8, päeval -4 kuni -10, saartele 0 kuni -2 kraadi.

Teisipäeval on Eesti jätkuvalt madal- ja kõrgrõhkkonna piirialal. Poola kohal areneb uus osatsüklon, mis võtab suuna Eestile. Edaspidised sajud ja tuule suund ning tugevus sõltuvad moodustuva tsükloni edasisest liikumistrajektoorist. Tänastel andmetele liigub see piki Läänemere idatannikut põhja poole. Seega sajab teisispäeval meil veel vähest lund ning ida- ja kagutuul on jätkuvalt tugev. Õhutemperatuur on öösel -5 kuni -11, Ida-Eestis langeb kohati -14, päeval mandril -6 kuni -11, saartel -2 kuni -5 kraadi.

Kolmapäeval jääb tsüklon meist edelasse ja jätkab teekonda edasi põhja- kirde suunas. Sellisel juhul jõuab Lõuna-Eestisse juba teisipäeva õhtul, kolmapäeva öösel tihe lumesaju ala, mis kiiresti liigub üle maa. Puhub tugev ida ja kagutuul sisemaal puhanguti 15, rannikul 20 m/s ja tuiskab. Õhutemperatuur on öösel ja päeval -7 kuni -14, saartel päeval veidi kõrgem.

Neljapäeval jätkab tsüklon teekonda põhja poole ja edasine ilm sõltub juba tsükloni täpsemast asukohast. Tänaste arvutuste järgi jõuab tsüklon saarte kohale. Lumesadu jätkub ja kohati tuiskab, sest tuul nõrgeneb. Pöörise tagalas saabub soojem õhumass ja õhutemperatuur tõuseb lõunapoolt alates öösel -2 kuni -9, päeval -1 kuni -5-ni.