Täna eemaldub kõrgrõhuhari aeglaselt ida poole. Suuremal osal Eestist püsib veel kuum ja vaid üksikute äikesevihmadega ilm. Põhjamerele on aga jõudnud aktiivne osatsüklon ja see laieneb üle Läänemere. Pärastlõunal jõuab aga Saaremaale ja Hiiumaale tihedam sajuala, püsib äikeseoht, millega võib kaasneda tugevaid tuulepuhanguid. Sajuvöönd liigub aeglaselt mandrile ja katab õhtul mandri lääneosa. Puhub kagu- ja lõunatuul 5-12, Lääne-Eesti rannikualadel puhanguti 15 m/s, õhtul pöördub tuul saartest alates edelasse. Sooja on 25..30°C.

Teisipäeva öösel liigub madalrõhulohk ühes vihmapilvede ja äikesega üle Eesti. Päeval sajab kohati hoovihma. Tuul pöördub kõikjal edelasse ja palavus asendub taas mõõduka soojaga. Sooja on öösel 15..20, päeval 21..26, sajuhoo korral langeb alla 20°C.

Kolmapäeva öösel suundub üle mere Soome poole järgmine madalrõhulohk ja selle tihedamaid vihmapilvi või Lääne- ja Loode-Eestisse jõuda. Päeval saab Venemaa kohal mõjusamaks kõrgrõhuala ning Eesti jääb läänepoolse madalrõhuala ja ida pool oleva kõrgrõhuala piirimaile. Mõnes kohas sajab hoovihma, pole välistatud äike. (50-75%). Edelatuul muutub tuntavamaks, puhanguid on sisemaal 12, rannikul 15 m/s. Sooja on öösel 11..16, päeval 19..24°C.

Neljapäeva öösel on mõjusam kõrgema rõhuga vöönd ja saju võimalus vaid üksikutes kohtades. Päeval suundub Kesk-Euroopast kirdesse uus madalrõhkkond. Tänastel andmetel liigub see piki Venemaa lääneserva kirdesse. Eestis sajab siin-seal hoovihma, aga tugevad sajud sel juhul meile ei ulatu või riivavad vaid Kagu-Eestit. Täpsustame taas homme, missugune on tsükloni kõige tõenäolisem trajektoor. Sooja on öösel 10..15, rannikul kuni 18, päeval 17..22°C.

Reede öösel madalrõhkkond eemaldub, taevas saab lühiajaliselt selgemaks ja saju võimalus on väiksem. Päeval on laieneb Skandinaavia põhjaosast madalrõhuala serv Soome lahe ümbrusse ja sajuhoogude võimalus on suurem. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 10..15, rannikul kuni 18, päeval 19..23°C.

Nädalavahetusel jääb Eesti madalrõhuala servaalale. Kuid ägedam tsüklonaalne tegevus kandub meist kaugemale ja seetõttu varieerub saju võimalus 50-75%-ni, Kesk- ja Kirde-Eestis kuni 50%. Tuul puhub laupäeval läänekaarest, pühapäeval pöördub lõunakaarde. Sooja on öösel 10..15, rannikul kuni 18, päeval 20..23°C.

Esmaspäeval jõuab Põhjamerele uus aktiivne madalrõhkkond ja selle idaserv laieneb üle Läänemere. Toob niiskust lisaks ja vihma sajab Eestis laialdasemalt. muutlik. Kagu- ja lõunatuul tugevneb. Sooja on öösel 10..15, päeval 19..23°C.