Neljapäevane sügistorm oli justkui proovietendus ning selle vaatajaskonnaks olid põhiliselt Lääne- ja Põhja-Eesti. Seevastu Lõuna-Eestis küündisid tuuletipud vaid 12 m/s, jäädes seekord tormiskaalast välja.

Ägedam torm on alles tulekul ja see hõlmab suure tõenäosusega juba kõik maakonnad. Tänaseks on uus tormikese jõudnud üle Briti saarte Põhjamerel ja liigub sealt edasi Taani suunas. Edasine teekond kulgeb kiiresti ägeneval pöörisel üle Lõuna-Rootsi kirdesse, kuid erinevad numbrilised ilmamudelid pakuvad mõnevõrra erinevaid trajektoore.

Kõige suurem võimalus on, et tormikese liigub üle Stockholmi Lõuna-Soome kohale ja sellisel juhul tuleb meil laupäeval vihaste loodusjõududega silmitsi seista. Valmis tuleb olla tuulepuhanguteks, mis sisemaal võivad ulatuda üle 20 m/s, Lääne-Eesti saartel ja Liivi lahe ümbruses aga isegi üle 30 m/s. Olukorra teeb veel keerulisemaks sajuala, mis hommikutundidel mandrile lund ja lörtsi puistab ning teedel nähtavust piirab ja libedust külvab. Päeva jooksul läheb ilm soojemaks ning sadu tuleb põhiliselt vihmana, kuid tuul on endiselt väga tugev ja ka jäiteoht jääb kohati püsima.

Pühapäevaks on äge tsüklon edasi Venemaale liikunud ja Eesti ilm sobitub taas tavapärasemasse rütmi. See aga ei tähenda tormide ajastu lõppu, sest uuel nädalal näitab meile oma teravaid hambaid veel nii mõnigi „tuulekoer” ja seega tasub igapäevasel ilmateatel silma hoolikalt peal hoida.

Ööl vastu laupäeva on pilves ilm. Sajab lund ja lörtsi, saartel ka vihma. Saju intensiivsus suureneb hommikuks. Lõuna- ja kagutuul tugevneb kiiresti 10-15, puhanguti 18 m/s, rannikul 18-23, saartel pöördub hommikuks edelasse ja puhangud tõusevad 27-32 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni +2 kraadi.

Laupäeva päevalon pilves ilm. Sajab lörtsi ja vihma. Puhub edela- ja läänetuul 12-18, puhanguti 23 m/s, rannikul ja saartel 18-23, puhanguti 27-32 m/s, õhtul tuul nõrgeneb veidi. Õhutemperatuur on +1 kuni +4 kraadi.

Ööl vastu pühapäeva on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vähest lörtsi, kohati ka vihma. On jäidet. Puhub edela- ja läänetuul 7-12, saartel ja rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on -2 kuni +3 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vähest lörtsi, kohati ka vihma. On jäidet. Puhub edela- ja läänetuul 7-12, saartel ja rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +4 kraadi.