Hommikune tihe sadu ja läänekaarde pöörduv tuul asenduvad õhtupoolikul juba Lääne-Eestist alates Skandinaavialt saabuva kõrgrõhuharjaga. Tuul vaibub ööseks ja võib-olla saab enne loojangut taas ka päikesevalgust näha, ütles ilmateenistuse sünoptik Merike Merilain.

Kõrgrõhuharja telg ületab Eesti laupäeval ja see ongi nädalavahetuse parim päev, sest ilm on ka tuulevaikne. Pühapäeva öö on ka veel rahulik ja sajuta, kuid päeva jooksul satub Eesti uue tsükloni mõjuvälja. Edela- ja läänetuul on puhanguline, kuid tunduvalt nõrgem kui neljapäeval, võib-olla et ka sadu on üsna kiiresti mööduv.

Uue nädala algus näib kujunevat jälle kuivaks ja kauniks, kuna võimu võtab Kesk-Euroopas tekkiv kõrgrõhuala. Kui meil on kõrgrõhuala põhjaservas õhutemperatuuri foon madal ja öösel võib jälle miinustemperatuur kohal olla, siis Lääne-Euroopasse peaks saabuma ajutine soojalaine. Algselt Atlandilt pärit soojema õhu toob juba esmaspäeval kohale nädalavahetusel keskmistel laiustel kujunev äge tsüklon. See näib peatuvat ja hääbuvat Iirimaa lähistel.

Samal ajal võtab Kesk-Euroopa kõrgrõhuala järjest idapoolsema asendi ja nii satub Eesti järgmise nädala lõpupoole kõrgrõhuala lääneserva. Selleks ajaks võiks suurem osa lehti juba langenud olla, ütles sünoptik.

Täna on Eestis pilves ilm, päeval muutub ilm selgemaks. Mitmel pool sajab vihma, õhtupoolikul sajuhood harvenevad. Tuul pöördub kõikjal läände ja loodesse 4-10, rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 7 kuni 12 kraadi.

Homme öösel on pilves selgimistega ilm. Öö hakul sajab kohati vihma. Puhub loodetuul 4-10, saartel ja rannikul puhanguti 14 m/s, hommikuks nõrgeneb. Õhutemperatuur on 5 kuni 10 kraadi. Päeval on muutliku pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on 7 kuni 12 kraadi.

Pühapäeva öösel pilvisus tiheneb, kuid on olulise sajuta. Edela- ja lõunatuul tugevneb 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 3 kuni 9 kraadi. Päeval on enamasti pilves ilm. Pärastlõunal hakkab saartelt alates vihma sadama. Puhub lõuna- ja edelatuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 6 kuni 11 kraadi.

Esmaspäeva öösel on pilves ilm, sajab vihma. Tuul pöördub lõunast läände 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 4 kuni 9 kraadi. Päeval on muutliku pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub läänetuul 7-12, rannikul puhanguti kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on 7 kuni 10 kraadi.