Atlandi ookeanil on ulatusliku madalrõhuala servas Eesti poole kihutamas madalrõhulohk. Viimane jõuab öösel Põhjamerele ning jätkab süvenedes teekonda Lõuna-Soome poole.

Saame taas tunda tsükloni lõunaservale iseloomulikku tormiilma. Edelatuul tugevneb homme päeval alates Lääne-Eestist ning saavutab õhtupoolikul maksimumi.

Kiiremad iilid ulatuvad sisemaal 25 m/s, Lääne-Eesti saartel ja Liivi lahe piirkonnas 35 m-ni/s.

Edelatuul kergitab ka merevee taseme rannikul kriitilise piiri lähedale ja üleujutuste oht on suur.

Aasta esimeseks päevaks tugevneb Põhja-Euroopa kohal läänevool, mis kannab ka Läänemere äärde niiskust lisaks. Siin-seal tibab veidi vihma. Edela- ja läänetuul on rahutu, saartel on puhanguid 15 m/s. Õhutemperatuur on +1 kuni +4 kraadi.

Reede öösel liigub ookeanilt väga kiiresti madalrõhkkond Skandinaavia rannikule ja päevaks edasi Botnia lahele, muutudes järjest aktiivsemaks. Edelatuul hommikuks tugevneb, päevaks paisub tormiks, puhangud tõusevad sisemaal 18, rannikul 28, saartel pole välistatud 30-32 m/s. Sajab vihma, sekka ka lörtsi. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel +1 kuni +5 kraadi.

Laupäeval eemaldub madalrõhkkond Valge mere äärde, aga Läänemere ümbrus jääb selle mõjusfääri. Eestis puhub väga tugev edela- ja läänetuul, puhangud ulatuvad sisemaal üle 15, saartel ja rannikul üle 25 m/s. Õhtul pöördub tuul loodesse. Mõnes kohas sajab vihma ja lörtsi, õhtul ka lund. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -1 kuni  +3 kraadi.

Pühapäeval suundub madalrõhkkond Põhja-Venemaale ja selle edelaservas sajab Eestis lörtsi ja lund. Öösel puhub tugev loodetuul, puhangud ulatuvad 15, rannikul 20 m/s, päeval pöördub tuul põhja ja veidi nõrgeneb, lumesadu jätkub. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -3 kuni +2 kraadi, päeva jooksul langeb.

Esmaspäeval madalrõhuala mõju nõrgeneb ja lumesajuvõimalus väheneb. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -2 kuni -8, öösel kohati kuni -10 kraadi.

Teisipäeval tugevneb kõrgrõhuharja mõju. On olulise sajuta ja rahulik ilm. Õhutemperatuur on öösel -6 kuni -11, kohati -15, päeval -4 kuni -10, saartel ja läänerannikul -1 kuni -3 kraadi.

Kolmapäeva (7.01) öösel eemaldub kõrgrõhuhari itta ja Skandinaaviasse ulatub madalrõhulohk. Selle mõjul suureneb saartel ja Loode-Eestis lumesajuvõimalus, tuul pöördub lõunakaarde ja veidi tugevneb.

Õhutemperatuur on öösel -6 kuni -12, Ida-Eestis kohati -15, saartel ja läänerannikul -2 kuni -5, päeval -4 kuni -10, saartel tõuseb 0 kraadi lähedale.