Esmaspäeval püsib Eesti kohal kõrgrõhuväli. Öö on sajuta. Päeval muutuvad tingimused rünksajupilvede arenguks soodsamaks ja hoovihma võimalus suureneb. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur öösel +1..+6, päeval tõuseb 13..17°C-ni, meretuulega rannikul kuni 10 kraadi.

Teisipäeval kandub kõrgrõhuala serva mööda lõuna poolt soojust ja niiskust lisaks. Päeval sajab hoovihma, on äikesevõimalus. Kagutuul muutub saartel veidi tugevamaks. Õhutemperatuur on öösel +2..+7, päeval 14..19, meretuulega rannikul kuni 10 kraadi.

Kolmapäeval suureneb madalrõhkkonna mõju. Öösel on sadusid harvem, päeval laialdasemalt, püsib äikesevõimalus. Tuul puhub valdavalt idakaarest ja on nõrk. Õhutemperatuur on öösel +3..+8, päeval 11..20 kraadi.

Neljapäeval (5.05.) on rõhuväli Eesti kohal nõrk. Öö on sajuta, päeval aga sajab hoovihma. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur öösel 3..8, päeval 14..18 kraadi.

Reedel ulatub lõuna poolt Eestini kõrgrõhuala, Soomele aga läheneb madalrõhulohk. Kahe rõhuala piirimail sajab siin-seal vihma, edelatuul tugevneb. Õhutemperatuur öösel 3..8, päeval 14..19 kraadi.