Homme tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja ilm on sajuta. Tuul pöördub lõunakaarde ja vaibub hommikuks, päeval teeb rannikualadel. Sooja on öösel 8 kuni 13 kraadi, päevaks lisandub soojemat õhku ning õhutemperatuur tõuseb meretuulele avatud rannikul kuni 18-kraadini, sisemaal 22 kuni 24 kraadini.

Pühapäeval tugevneb Venemaa kohal olev kõrgrõhuala. Samal ajal laieneb Skandinaaviasse madalrõhkkonna serv. Eesti jääb enam kõrgrõhkkonna mõjusfääri. Öö on sajuta ja mõõduka lõunakaare tuulega. Sooja on 9 kuni 14 kraadi. Päev on pilverünkadega, aga põhiliselt sajuta. Vaid üksikutes kohtades sisemaal suureneb äikesevihmade võimalus, selle tõenäosus on 25 kuni 50 protsenti. Mahedas lõunakaare tuules on sooja 22 kuni 27 kraadi.

Äikest ja päikest

Uus nädal tuleb tõenäoliselt südasuviselt palav ja päevane õhutemperatuur tõuseb üle 25 kraadi, maksimumnäidud võivad tõusta 30 kraadini.

Esmaspäeval katab Eestit kõrgrõhkkonna lääneserv. Öö on sajuta, päeval on üksikute vihmahoogude ja äikese võimalus ning seda põhiliselt Eesti lääneosas. Puhub mõõdukas kagutuul. Sooja on öösel 12 kuni 17 kraadi, päeval sisemaal 26 kuni 29 kraadi, meretuulega rannikul ja sajuhoogude all jääb alla 25 kraadi.

Teisipäeval suureneb Läänemerel madalrõhuvööndi mõju ja see loob soodsamad tingimused rünksajupilvede arenguks. Hoovihma ja äikese võimalus võib veidi suurem olla, seda eelkõige Lääne- ja Lõuna-Eestis. Puhub mõõdukas kagu- ja idatuul. Sooja on öösel 14 kuni 18 kraadi, päeval 25 kuni 30 kraadi, vihmahoogude korral langeb 20 kraadi ümbrusse.

Kolmapäeval jääb kõrgrõhkkonna serv ikka Eesti kohale ja ilm on põhiliselt sajuta. Üksikute äikesevihmade võimalus on 25 kuni 45 protsenti. Läänemere lõunavete ja Taani väinade kohale jõudev madalrõhuvöönd aga survestab õhurõhuvälja ning seetõttu tugevneb ka Eesti aladel kagutuul. Sooja on öösel 13 kuni 18, päeval 24 kuni 29 kraadi.

Neljapäeval kõrgrõhuala tugevneb ja saju võimalus jääb alla 50 protsendi. Puhub mõõdukas kagutuul. Sooja on öösel 13 kuni 18, päeval 23 kuni 29 kraadi.

Reedel jääb domineerima kõrgrõhuala mõju ja saju tõenäosus on enamasti alla 50 protsendi, vaid Saaremaal ja Hiiumaal on veidi suurem võimalus. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Sooja on öösel 13 kuni 18, päeval 23 kuni 29 kraadi.