„Kui seni on pigem vaikne, veidi sombune ja mõnel pool ka päikeseline olnud, siis pühapäevaks jõuab Norra merelt siia madalrõhulohk ning samal ajal on ees ka kõrgrõhkkond ja nende kahe pöörise kokkupõrkealal on oodata tuule mõningast tugevnemist, puhub 5-10 m/s tuul kagust ja lõunast ning rannikul on tuul puhanguline,“ rääkis sünoptik.

Sünoptiku sõnul ootab meid pühapäeval pilves selgimistega ilm. „Kuna õhus on niiskust omajagu, siis võib kohati sadada, aga need on kerged vihmasabinad, midagi väga hullu ei ole. Ja on ka selgemaid hetki,“ ütles sünoptik, märkides samas, et idüllilist kevadilma ei ole.

Õhutemperatuuris sünoptiku kinnitusel lähiajal suuri muutusi näha pole. Pühapäeval on prognoosi järgi 2-6 kraadi sooja. „Kuus kraadi on Kesk- ja Lõuna-Eestis täiesti reaalne, kahe kraadi juurde jääb õhutemperatuur rannikualal, eriti seal, kus üle mere puhub kagu- ja lõunatuul peale, seega Saaremaal ja Pärnumaal on jahedam, sest merevee temperatuur on üsna madal.“

Järgmise nädala esimeses pooles püsib puhanguline lõuna-kagutuul ning sajab vihma ja lörtsi, kuid sajualad liiguvad kiiresti ja igale poole ei pruugi neid jaguda. Nädala teises pooles hakkab õhutemperatuur veidi tõusma, tuul nõrgeneb ja saju võimalus väheneb, kuid kõrge õhuniiskuse tõttu võib tekkida udu.