Eesti ilmateenistuse järgmise nelja päeva prognoos lubab suhteliselt jahedat ja hoovihmadega ilma.

Homne päev tuleb vahelduva pilvisusega. Mitmel pool sajab hoovihma, kohati võib äikest olla. Puhub läänekaare tuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on 17 kuni 22 kraadi.

Esmaspäeval sarnane ilm jätkub, kuid oodata on tuule tugevnemist. Päeval on pilves selgimistega ilm, mitmel pool sajab hoovihma. Puhub edela- ja lõunatuul 7-12, puhanguti 15 m/s, saartel ja rannikul 9-14, puhanguti 18 m/s. Õhutemperatuur on 18 kuni 23 kraadi.

Teisipäeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma. Puhub edelatuul 7-12, puhanguti 15, saartel ja rannikul 10-15, puhanguti kuni 20 m/s, õhtul nõrgeneb veidi. Õhutemperatuur on 17 kuni 21 kraadi.

Kolmapäeval on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma, õhtupoolikul Kagu-Eestis saju võimalus suureneb. Puhub edela- ja lõunatuul 7-12, saartel ja rannikul puhanguti 15-17 m/s, päeva jooksul nõrgeneb 4-10 m/s. Õhutemperatuur on 17 kuni 21 kraadi.

Kuuprognoos kuumalainet ei näita

Eesti ilmateenistuse hiljuti avaldatud kuuprognoosis ennustatakse augustisse ebapüsivat ilma, kuid lubatakse ka vahete-vahel lõunavoolus siia saabuvat südasuvist soojust. "Praegustel andmetel on selleks kõige soodsamad tingimused teise dekaadi lõpul, mil temperatuur tõuseb üle 25 kraadi. Sõltuvalt atmosfääriprotsesside jõulisusest võib palavam ja kuivem periood kesta aga vaid paar-kolm päeva. Lühiajalisi jaheduse sissetunge on harva – orienteeruvalt teise dekaadi algul ning uuesti kuu lõpul," seisab ilmateenistuse kuuprognoosis.

Norra ilmaportaal yr.no ennustab Tallinnasse kuni 16. augustini päikeseliste ja vihmaste päevade vaheldumist. Kõige soojem päev peaks tulema esmaspäeval, mil temperatuur ulatub 21 kraadini. Edaspidi näitab ilmakaart aga õhu jahenemise tendentsi.

Tartus on oodata sarnast ilma: sajupäevad vahelduvad päikeseliste ent mõõduka temperatuuriga päevadega.

Venemaa ilmaportaal Gismeteo lubab Tallinnasse selle kuu lõpuni samuti 15-21 kraadi vahel kõikuvate päevatemperatuuridega ilmasid. Absoluutselt ilma sajuta on lootust pääseda kolmel päeval augusti teises pooles: 17. ja 24. augustil ning kuu lõpus, 30. augustil.

Tartuse lubatakse kuni 22-kraadist päevasooja ning vihmata päevi on loota 16. ja 17. augustil.