Atlandi ookeani kohal on 50-nda laiuskraadi lähedale põhjakaarest tunginud arktiline külm ja edelavoolus lisandub sooja. Kahe kontrastse õhumassi kokkupuutealal tekib neljapäeva õhtuks Iirimaast edelas (51°pl.- 30°lp.) uus osatsüklon. Reede päevaks liigub keeris Põhjamerele ja õhurõhu langused suurenevad kiiresti, teatas Paljak riigi ilmateenistuse kodulehel.

Laupäeva öösel liigub tsüklon Lõuna-Rootsi ja süveneb veelgi, õhurõhk langeb keskmes 970 mb ümbrusse. Läänemerel paisub tuul kiiresti tormiks, edelatuul tõuseb 20, puhanguti üle 30 m/s. Tsüklon jätkab teed piki Rootsi rannikut kirdesse ja Eesti rannikuvetes algab südaöö paiku tuule järsk tugevnemine. Saartel algab lume- ja lörtsisadu ja see levib kiiresti mandrile. Hommikuks ulatuvad lõuna- ja edelatuule puhangud saartel 32 m/s, mandri rannikualadel 27, sisemaal 18 m/s.

Üle Eesti sajab tihedat lund ja lörtsi, Lääne-Eestis ka vihma. Õhutemperatuur on vaid Lääne-Eestis plusspoolel, mandri sisealadel aga 0°C ümbruses.

Liiklusolud on väga halvad – tihedas sajus on nähtavus halb, tormituul võib puid murda ja 0°C lähedase õhutemperatuuri tõttu on libeduseoht.

Laupäeva ennelõunal liigub tsüklon Turu piirkonda ja selle servas on Eesti ilm tormine. Lõuna- ja edelatuule kiirus ulatub sisemaal 21, Lõuna-Eestis kuni 25 m/s, saartel ja rannikul 27-32 m/s. Sajab lörtsi ja vihma, sadu on intensiivne.

Laupäeva õhtupoolikul jätkab tsüklon liikumist üle Helsingi itta. Tuul tasapisi nõrgeneb, sadu hõreneb ja läheb kõikjal üle vihmaks.