Veebruar tuleb keskmisest (-6 kuni -1,8 kraadisest) küünlakuust soojemaks. Kui kuu viimases kolmandikus saabuvate külmalainetega tungib arktiline külm jõuliselt Läänemere äärde, siis võib mõnel pool kuu keskmine õhutemperatuur ka normilähedaseks kujuneda.

Sademeid on normi piires, kohati enam.

Kuni 5. veebruarini on ilm võrdlemisi stabiilne. Nõrgeneva madalrõhkkonna tingimustes on vaid üksikuid lumehooge. Õhutemperatuur on valdavalt miinuspoolel. Mõnel ööl võib selgineva taeva all laiguti ka alla -10 kraadi langeda.

Alates 6. veebruarist jõuab Skandinaavia põhjaossa mitu aktiivset tsüklonit, mis jätkavad teed ida-kagu suunas. Madalrõhkkonna servaalal sajab Eestis aeg-ajalt lund ja lörtsi ning puhub tugev läänekaare tuul. Vahepeal läheb ilm sulale ja sekka tuleb ka vihma, on jäidet. Ilm on muutlik veel ka pärast 10. veebruari.

Kuu keskpaiku kandub tsüklonite trajektoor põhja poole ja nende mõju Läänemere ümbrusele ei ole nii tugev. Sademeid peaks vähem olema ja läänekaare tuul on nõrgem. Õhutemperatuurifoon on valdavalt nulli ümbruses.

20. veebruari paiku ja ka kuu viimasel kolmandikul on ilm taas heitlikum. Tsüklonid võivad taas Skandinaavia põhjatipust Eesti vahetusse lähedusse tungida ja neis tingimustes vaheldub pehme talveilm lühiajaliste järskude külmalainetega.