Soojakraade pööripäevaeelseks ajaks üleliia palju siiski ei lubata: üle kahekümne ei küündi temperatuur Tallinnas ühelgi päeval. Kõige soojem peaks tulema 5. juuni, kui termomeetrinäit tõuseb 18 kraadini. 10. ja 20. juuniks lubatakse 17 kraadi sooja. Samas võib rõõmustada selle üle, et alla 10 langeb temperatuur ainult öösiti, ning loota, et päevane päikesepaiste sooja ikka juurde annab.
Tartus on järgmine nädal samuti märjavõitu. Teisipäeval ja kolmapäeval on oodata äikest. Pilved lähevad ära 2. juunil ning järgmise nelja nädala kõige soojemad päevad peaks olema 5. ja 6. juuni – lubatakse 20 kraadi.

Sellest ülespoole temperatuur enne jaanipäeva ei tõuse, vastukaaluks tõotavad enam kui pooled päevad tulla päikeselised. Öötemperatuurid jäävad seitsme ja 14 kraadi vahele.
Igati ootuspäraselt võtab soojal saartele jõudmine natuke kauem. Kuressaare kandis ei tõuse temperatuuripügal juuni esimese kolme nädala jooksul üle 16 kraadi. Kõige soojem, 17-kraadine päev on juba homme ning sealt edasi on suurem soojalootus juba pööripäevajärgsel ajal. Mai viimastel päevadel võib ka saartel tulla äikest. Enamikul juuni esimese kolme veerandi päevadest on saartel sooja 11-12 kraadi jagu. Õnneks on ka seal enamik päevi päikeselised. 

Öö ja päeva vaheline temperatuuride kõikumine on saartel pisut väiksem kui mandril ja öised temperatuurid jäävad Saaremaal enamasti juba kümnest kraadist ülespoole.