Gismeteo prognoosib Tallinna homseks umbes kümmet soojakraadi, vihma ja ka äikest. Samuti on ilmaportaali kinnitusel vihmane pühapäev.

Järgmisel nädalal on Tallinnas Gismeteo andmetel 10 kuni 16 soojakraadi ning nädalavahetus kena päikeseline. Kõige soojem paistab aga tulevat reede. Ainust vihmane päev on selle ilmaportaali andmetel järgmisel nädalal Tallinnas teisipäev, mil päeval 12 soojakraadi.

Maikuu kolmas nädal, 11. kuni 17. mai, on portaali sõnul üksnes päikeseline, aga õhusooja eri päevadel üsna erinevalt, 9 kuni 16 kraadi. 16 kraadi sooja tuleb nende andmetel 12. ja 17. mail, 16. mail oodatakse aga vaid 9 soojakraadi.

18. kuni 24. mai nädal tuleb nende sõnul jällegi päris vihmane, sooja 11 kuni 16 kraadi. Päikeseline tõotab tulla vaid tolle nädala laupäev, mil umbes 14 kraadi sooja.

Maikuu viimane nädal tuleb Gismeteo sõnul Tallinnas taas ilus päikeseline ja ilm läheb päev-päevalt ka soojemaks. Nädala alguses on küll vaid 10 kraadi, kuid nädalavahetusel juba 16–17 soojakraadi. Kui see prognoos peab paika ja ilm on ka tuulevaikne, siis on see suisa ideaalne pikniku ilm.

Tartusse prognoositakse kuni 21 soojakraadi

Võrdluseks võtame Gismeteo maikuu prognoosi Tartu ilma kohta. Selgub, ootuspäraselt, et Tartusse pakutakse märksa soojemat ilma. Nii võib too mõnus pikniku või grillimise nädalavahetus seal tuua 18 kuni 21 soojakraadi. Vististi peaks sesse nädalavahetusse ühe Lõuna-Eesti reisi planeerima.

Aga vaatame ka kuu esimest otsa. Selleks nädalavahetuseks pakub Gismeteo Tartusse üsna vihmast ilma 12 soojakraadiga, kuid äike tartlasi selle ilmaportaali andmetel ei ähvarda.

Järgmine nädal paistab Gismeteo sõnul Tartus tulevat järgemööda soojenev: nädala esimestel päevadel 12 ja 15 soojakraadi ning kergem vihmasadu, ülejäänud tööpäevadel 15 või 16 soojakraadi ja nädalavahetusel juba 17 ja 19 kraadi sooja.

Seejärel jätkub ilma soojenemine veel kaks päeva. 11. mail paistab Tartus olevat 20 ja 12. mail 21. soojakraadi. Seejärel langeb õhutemperatuur aga neljaks päevaks järsult ja tuleb 13 kuni 15 soojakraadi, laupäeval 16. mail aga vaid 10 kraadi. Pühapäevaks hüppab õhusoe taas 19 kraadile.

18. kuni 24. mai tuleb ka Tartus peamiselt vihmane, temperatuur paistab hüppavat üles-alla. Esmaspäeval peaks tulema 19, teisipäeval 15, kolmapäeval 14, neljapäeval 18, reedel vaid 11, laupäeval (koos päikeselise ilmaga) 20 kraadi, pühapäeval (vihmaga) 16 kraadi sooja.

Kuu viimane nädal tuleb Tallinnaga võrreldes mõni kraad soojem, kuid samuti algab jahedamalt ja – erinevalt Tallinnast – ka vihmaselt. Gismeteo järgi on Tartus maikuu viimase nädala kolm esimest päeva vihmased ja pakuvad 13 kuni 14 soojakraadi. Neljapäeval ja reedel tuleb 16 kraadi sooja. Nädalavahetusel, nagu öeldud, laupäeval 18 ja pühapäeval 21 kraadi.

Nõnda on maikuu lõpuks Tartus suvi käes. Kui palju aga neid ilmaprognoose usaldada saab, on raske öelda. Eks võtame teadmiseks ja vaatame, nagu ikka, enne õue minemist aknast välja ja viskame pilgu ka termomeetrile.