Kogu Mandri-Eestile on antud jäite hoiatus. Maanteeameti teatel on pärastlõunal teeolud suurematel maanteedel valdavalt head. Õhutemperatuur jääb nullkraadi lähedale ning märjad teepinnad võivad jäätuda. Liiklejatel tuleb arvestada muutlike teeolude, libeduse ning pikema pidurdusmaaga.

Vaata lähemalt videost!

Homme jääb Eesti idapoolse kõrgrõhkkonna ja Läänemerele ulatuva madalrõhkkonna piirimaile. Aeg-ajalt sajab lund ja lörtsi, kohati ka vihma. Püsib jäiteoht. Tuul rahuneb ja puhub lõunakaarest. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni +1, päeval -2 kuni +2 kraadi.

Jäide

Laupäeval püsib vastasseis Läänemerelt survet avaldava madalrõhkkonna ja ida veel vastu pidava kõrgrõhkkonna vahel. Sajab lund ja lörtsi. Lõuna- ja kagutuul jääb ööks veidi rahulikumaks, päeval aga taas tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -4, saartel ja läänerannikul võib üle nulli kraadi jääda, päeval -2 kuni +2 kraadi.

Pühapäeval liigub madalrõhulohk Eesti kohale. Sajab lund ja lörtsi, lääne pool läheb sadu üle vihmaks. Öösel puhub tugev kagutuul, päeval pöördub lõunasse ja edelasse ning jääb veidi rahulikumaks. Õhutemperatuur jääb öösel vahemikku -4 kuni +1, päeval -2 kuni +3 kraadi.

Esmaspäeval liigub uus aktiivne madalrõhkkond üle Lõuna-Rootsi Soome poole. Aeg-ajalt sajab lörtsi ja vihma, öösel võib idapoolsetes maakondades ka lund tulla. Tuul on väga tugev, puhub öösel enamasti kagust ja lõunast, päeval pöördub edelasse. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +3, päeval 0 kuni +5 kraadi.

Teisipäevaks jääb madalrõhkkond Skandinaavia põhjaalade kohale tiirlema ja selle serva mööda lisandub Läänemere ümbrusse niiskust. Vahete-vahel sajab lörtsi, sekka ka vihma. Edelatuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +3, päeval +1 kuni +4 kraadi. Kui õhuvool enam lõunasse kaldub, siis on meile jõudev õhumass soojem ning temperatuur võib veel paar kraadi kõrgemale tõusta.

Kolmapäev tuleb madal- ja kõrgrõhkkonna piirimail kohatiste sajuhoogudega. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval 0 kuni +3 kraadi.