Tuul muutub täna tasasemaks. Õhutemperatuur püsib tavapärastest detsembrikuu parameetritest kõrgemal ja ööpäeva keskmine näit küündib 4..7°C üle normi. Ilm on siiski vähehaaval muutumas.

Üle Skandinaavia mägede ja Soome Venemaale triiviv ning samal ajal hääbuv madalrõhkkond kannab meile juba sel nädalavahetusel mõnevõrra jahedama õhumassi. Termomeetrinäidud langevad eelkõige sisemaal 0..+2°C piiresse ja vihm asendub mitmel pool lörtsiga. Märkimisväärselt tugevat tuult numbrilised prognoosmudelid Läänemere piirkonda esialgu ei prognoosi, mistõttu peaks nädalalõpu ilm seekord kujunema üsna rahumeelseks.

Uue nädala alguses jäävad lahkuva tsükloni tagalas külmaluugid avatuks. Miinuskraadid pääsevad rohkem mõjule ning oodatav sadu tuleb suuremas osas Eestis lume ja lörtsina. Oodata on ka tugevat loodetuult.

Talvine meeleolu kestab kuni kolmapäevani. Nädala teisel poolel hakkavad ilma dikteerima Islandi lähistele koonduvad madalrõhkkonnad, õhuvool pöördub Läänemere ääres edelasse ja ilm läheb uuesti sulale, teatas Ilmateenistus.