Homme on Eesti kohal kitsas kõrgrõhuvöönd ja ilm on olulise sajuta (saju tõenäosus alla 25%). Edelatuul nõrgeneb ja päev on rahulik. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval sisemaal 21 kuni 24, meretuulega rannikul jääb veidi alla 20 kraadi, kirjutab ilmateenistus oma nädalaprognoosis.

Reedeks liigub Poola lõunapiirilt uus madalrõhkkond Eesti kohale. Madalrõhkkond on aktiivne, toob kaasa rohke vihmasaju, on äikeseoht (saju tõenäosus ~90%). Tuul puhub öösel idast ja kirdest, hommikuks tugevneb puhanguti 15, saartel ja rannikul 17 m/s, keskpäeva paiku lühiajaliselt nõrgeneb, õhtu poole pöördub edelasse, saartel loodesse ja tugevneb uuesti. Õhutemperatuur on öösel 12 kuni 17, päeval 17 kuni 21 kraadi, Eesti idaserva võib riivata südasuvine soojus ja üürikeseks tõuseb temperatuur paar-kolm kraadi kõrgemale.

Laupäeval madalrõhkkond eemaldub ja selle järel sajab siin-seal hoovihma (saju tõenäosus ~50% ümber). Puhub tugev edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 11 kuni 16, päeval 18 kuni 22 kraadi.

Pühapäeval laieneb Skandinaaviast madalrõhkkonna serv üle Läänemere. Saju võimalus suureneb eelkõige Lääne- ja Põhja-Eestis (vihma tõenäosus ~50%). Puhub võrdlemisi tugev edela- ja lõunatuul. Õhutemperatuur on öösel 11 kuni 16, päeval 18 kuni 23 kraadi.

Esmaspäeval jääb Eesti ida-kagu pool oleva kõrgrõhuala ja lääne-loode poolt survet avaldava madalrõhkkonna piirimaile. Vihma tõenäosus on ~25% ümber. Tuul puhub valdavalt lõunakaarest. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 14, rannikul kuni 17, päeval 18 kuni 23 kraadi.

Teisipäeval kandub madalrõhkkonna raskuspunkt Soome ja selle lõunaserva mööda kanduvad üle Eesti vihmapilved. Öösel puhub mõõdukas lõunakaare tuul, päeval edelatuul ja puhanguid on 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 14, rannikul kuni 17, päeval 16 kuni 21 kraadi.

Kolmapäevaks saab kõrgrõhuhari pisut mõjusamaks. Öö on selgem ja sajuta, päeval sajab kohati hoovihma. Läänekaare tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 14, rannikul kuni 17, päeval 18 kuni 21 kraadi.