Kolmapäeval läheneb lõunavoolus Kesk-Euroopast uus madalrõhkkond ja jõuab hommikul Eesti kohale. Öö hakul sajab siin-seal vihma, pärast keskööd muutub sadu laialdasemaks ja intensiivsemaks. Kohati on äikest, võimalus on suurem Ida-Eestis (30-50 protsenti). Tuul puhub öö hakul põhjakaarest 2-8 m/s. Pärast keskööd tugevneb põhjarannikul põhja- ja kirdetuul ning saartel loodetuul 9-14, hommikuks puhanguti 18 m/s, sisemaal pöördub hommikuks lõunakaarde ja alates Lõuna-Eestist tugevneb samuti. Õhutemperatuur on 5 kuni 10, Kagu-Eestis kuni 12 kraadi. 

Päeval liigub madalrõhkkond edasi üle Soome lahe põhja. Sajuhood tulevad enamasti vihmana, kohati on sadu tugev ja hommikul pole idaservas välistatud ka üksikud äikesed. Tuul pöördub kõikjal läände ja edelasse ning tugevneb 9-14, puhanguti 17, rannikul 20 m/s. Õhutemperatuur on 4 kuni 9, Lõuna- ja Ida-Eestis ennelõunal 12 kuni 16 kraadi, pärastlõunal tõmbub ilm seal ka kiiresti jahedaks.

Neljapäeva öösel madalrõhkkond eemaldub ja saju võimalus on pärast keskööd juba väike. Puhub edela- ja läänetuul öö hakul 8-13, puhanguti 15, rannikul 18 m/s, pärast keskööd tuul nõrgeneb ja on hommikul vaid 3-8 m/s. Õhutemperatuur langeb 1 kuni 6 kraadini. Päeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja ilm on olulise sajuta. Puhub lääne- ja edelatuul 2-8 m/s, õhtul pöördub tuul lõunakaarde. Õhutemperatuur on sisemaal 11 kuni 14, meretuulega rannikul kuni 10 kraadi.

Maipüha ilm: kõigepealt veidi päikest, siis hoog vihma

Reedel laieneb Lõuna-Rootsist madalrõhkkond servaga Läänemerele ja kõrgrõhkkond eemaldub kaugemale Venemaale. Eestis püsib ilm keskpäevani sajuta ja vahete-vahel peaks ka päikest näitama. Pärastlõunal võib arenevatest pilverünkadest kohati hoog vihma tulla. Lõuna- ja kagutuul on tugevam öösel ja ennelõunal, õhtu poole vaibub. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 6 kraadi, päevaks kandub lõunavoolus soojemat õhku ja temperatuur tõuseb 12 kuni 15 kraadini, kui taevas selgem, siis veel paar kraadi kõrgemale.

Laupäeval madalrõhuvööndi mõju suureneb. Lisandub niiskust ja vihma tõenäosus suureneb, tihedamaks muutub sadu pärastlõunal. Tuul pöördub öösel idakaarde ja on mõõdukas, päeval edelasse ning saartel ja Liivi lahel tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, päeval 9 kuni 13 kraadi, sajupilvede all on märksa jahedam.

Pühapäevaks kujuneb madalrõhuvööndist uus keeris ja see eemaldub Karjala kohale. Madalrõhkkonna järel on Eestis kohatisi sajuhooge. Tuul pöördub järk-järgult loodesse ning tugevneb 7-12, rannikul puhanguti kuni 16 m/s. Õhutemperatuur on öösel 1 kuni 6, selgema taeva all pole välistatud langus ka 0 kraadi lähedale, päeval on 7 kuni 12 kraadi.

Esmaspäeval madalrõhkkond kaugeneb veelgi ja Läänemere ääres tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Suuremat sadu ei tule, aga päevasel ajal mõni üksik vihmahoog pole välistatud. Õhumass on jahe ning temperatuur on öösel -1 kuni 4, päeval 7 kuni 11 kraadi, kui päikest enam, siis tõuseb paar kraadi kõrgemale.

Teisipäev on kõrgrõhkkonna mõju püsimisel põhiliselt sajuta ja rahuliku ilmaga. Kui madalrõhkkonna surve tugevneb, siis saju tõenäosus õhtuks suureneb ja ilm muutub tuulisemaks. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni 5, päeval 9 kuni 14 kraadi.