Teisipäeval, vabariigi aastapäeval liigub Shetlandi saarte piirkonda uus aktiivne madalrõhkkond ja selle lohk liigub öösel Läänemerele ning päeval Eesti kohale. Enne keskööd saartelt algav vihmasadu levib hommikuks üle Mandri-Eesti, tuleb sekka ka lörtsi. Puhub tugev kagutuul, puhangud ulatuvad sisemaal 12, rannikul 15 m/s. Õhutemperatuur on -1..+3°C.

Päeval sajab vihma, hommikupoolikul võib idapoolsetes maakondades sekka ka lörtsi tulla. On udu. Pärastlõunal Lääne-Eestis saju võimalus väheneb, Ida-Eestis on saju tõenäosus õhtuni suur (80-90%). Tuul puhub ennelõunal lõunast ja kagust ning puhanguid on veel sisemaal 12, rannikul 14 m/s, pärastlõunal tuul mandril vaibub, Saaremaal ja Hiiumaal on edelatuule puhanguid ikka 14 m/s. Õhutemperatuur on +2..+4°C.

Kolmapäeva öö hakul sajab siin-seal veel veidi vihma ja lörtsi. Pärast keskööd tõusva õhurõhu foonil saju võimalus väheneb. Lõuna- ja edelatuul on mandril võrdlemisi nõrk, Saaremaal ja Hiiumaal võivad edelatuule puhangud vastu Läänemerd puhanguti 15 m/s ulatuda. Päev on väikese kõrgrõhuharja mõjul sajuta ja nõrga lõunakaare tuulega. Õhutemperatuur on öösel -2..+2, päeval +2..+5°C.

Neljapäeval on kõrgrõhkkonna mõju tugevam ja saju võimalus väike. Tuul on tänastel andmetel nõrk, aga seda juhul, kui Skandinaaviasse laieneva aktiivse madalrõhkkonna idaserv veel üle Läänemere ei jõua tungida. Õhutemperatuur on öösel -3..+1, päeval +1..+5°C.

Reedel jääme kahe rõhuala piirimaile - Skandinaaviat katab võimsa madalarõhkkonna serv, Venemaal püsib kõrgrõhuala, aga see ei ole eriti võimas. Öö on enamasti sajuta, kuid päeval sajab siin-seal nõrka vihma ja lörtsi. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -4..+1, päeval 0..+3°C.

Laupäeval liigub üle Läänemere madalrõhulohk ning toob Eestisse lörtsi ja vihma. Tänastel andmetel on sajusem öö ja ennelõuna. Lõunakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -4..+1, päeval +2..+4°C.

Pühapäevaks jõuab Atlandilt uus aktiivne madalrõhkkond Norra rannikule ja see muudab õhurõhuvälja pingelisemaks ka Läänemere ümbruses. Puhub tugev lõunatuul. Suurem sadu veel ei jõua, aga siin-seal sajab nõrka lörtsi, päeval võib mõnes kohas ka vihma tibutada. Õhutemperatuur on öösel -4..+1, päeval +2..+4°C.

Esmaspäeval liigub madalrõhulohk üle Läänemere. Lume- ja lörtsisadu jõuab öösel saartele, hommikuks mandrile. Kagutuul ulatub sisemaal puhanguti 12, saartel 18 m/s. Päeval sajab lörtsi ja vihma. Tuul pöördub edelasse ja on ikka tugev. Õhutemperatuur on öösel -2..+2, päeval +1..+4°C.