Homse jooksul on kohati ka äikest ja sajuhood võivad kippuda intensiivseks. Kui parajasti ei saja, võib õhutemperatuuri olla kuni 20 kraadi. Vihma ajal võib tajuda kõigest 16 kraadilist soojust.

Eriti tugevat hoovihma koos klassikalise äikesega ennustab ilmateenistus Tallinnas, Saaremaa lõunaosas, Pärnus ja Järvamaa lõunaosas. Üksnes tugevaid sajuhooge võib kohata ka Viljandi- ja valgamaal. Vahelduva pilvisusega on õnnistatud Võru- ja Jõgevamaa.

Sajuhood vaibuvad ööl vastu kolmapäeva, ent harva võib neid siiski esineda. Päeval võib aga rõõmsalt jällegi täheldada sajuhooge laiguti üle eesti. Taaskord võib esineda äikest, mida saadab hoovihm. Temperatuurinäidik ei tohiks üle 19 kraadi tõusta.

Neljapäeval võib vast kileriided kuivama panna, sest tugevneb kõrgrõhuhari ja ilm peaks tulema suurema sajuta. Puhub aga tugev loodetuul kuni 10 m/s, puhanguti isegi 14 m/s, mis õhtul pöördub läänekaarde ja nõrgeneb. Õhutemperatuur jääb enamasti 16 ja 20 vahele.

Reedeks on aga vihmapilved tagasi, sest Skandinaaviast saabub uus madalrõhkkond, mis toob meile küll veidi soojemat, kuid taas niiskemat õhku. Öösel saabuvad vihmapilved Lääne-Eestisse, päeval on aga saju võimalus kõikjal suur. Päevasooja tuleb üle eesti 17-20 kraadi, sajupilvede all paar kraadi vähem. Läänekaare tuult on tunda kiirusega 4-9 m/s.

Vihma sajab ka laupäeva öösel ja hommikul, ent keskpäeval hakkab lääne poolt alates ilm paranema. Pilvisus hõreneb ja sadu lakkab, ent õhtuni puhub tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuuri saab olema 16-20 kraadi.

Pühapäevaks peaks madalrõhkkonna mõju vähenema. Öö tuleb suurema sajuta, päev aga üksikute sajuhoogudega. Tuul puhub läänekaarest ja õhutemperatuuri on 15-18 kraadi.

Uue nädala vettpidavus sõltub sellest, kas madalrõhkkonna pilved jõuavad meieni või mitte. Juhul kui ei jõua, peab päeva sajuta vastu. Soojakraade aga üle 18 ei pruugi tulla.