Ametlikud päeva kõrgeimad temperatuurid selguvad õhtul kell pool kümme, kuid juba praegu võib ilmateenistuse kodulehelt vaadata, et Harjumaal Vihterpalus mõõdeti täna 18,6 kraadi, Jõgevamaal Tõrves 18,4, Harjumaal Hüürus 18,2 ja Põlvamaal Korelas 18 kraadi sooja. Peale selle tõusis väga paljudes kohtades temperatuur üle 17 kraadi.

Riigi ilmateenistuse sünoptik ütles Delfile, et ametlikest meteoroloogiajaamadest on täna Eestis kõrgeima temperatuuri mõõtnud Tartu ja Võru jaamad, kus sooja registreeriti 17,4 kraadi.

11. aprillil on varasematel aastatel Tallinnas mõõdetud 17, Tartus 18,8, Narvas 18,9 kraadi sooja. Täna registreeritud temperatuurimaksimumid on niisiis rekordile lähedal, kuid ei ületa seda. Samas märkis sünoptik, et tänase päeva maksimumid võivad pärast ülevaatamist ka tõusta.

Teisipäeval võib lörtsi sadada

Homme muutub ilm väga kiiresti, ilm on pilves, hakkab samada vihma ja puhub tugev edelatuul, rannikul suisa 23 m/s, mis toob ka jahedust. Ennelõunal võib Ida-Eestis veel kuni 17 kraadi sooja tulla, kuid õhtu poole langeb temperatuur ka seal, pilvisus tiheneb ja hakkab sadama.

Järgmise nädala esimese poole ilm on üsna heitlik. Teisipäeval võib isegi lörtsi sadada. Temperatuurimaksimumid jäävad nädala alguses 7 kraadi kanti. Alates kolmapäevast läheb aga jälle tasapisi soojemaks ning nädala lõpuks peaks sooja tulema 10 kraadi jagu.