Riigi ilmateenistuse valvesünoptiku sõnul on hetkel suuremad pilved näiteks Paide kohal ja Tallinna ümbruses, kuid linn ise pole äikest saanud. "Hoovihma pilvede puhul on raske öelda, kas nad üldse suurtesse asulatesse jõuavad. Äikesepilve all võib tulla tugevat hoovihma aga ei pruugi," ütles valvesünoptik täna Delfile.

Temperatuurid liginevad järgmise nädala nädalal alguses 25 kraadile. Alates neljapäevast võivad tempreratuuri tõusta jälle kolmekümne kraadi ligidale," seletas valvesünoptik. Igasugune vihm küll loodusele leevenduseks, kuid saabuv sadu tuleohtu Eestis üldiselt ei vähenda.

Äike on võimas elektrilahendus pilvede või pilvede ja maa vahel, mida saadavad välk ja müristamine ning millega on seotud peamiselt rünksajupilved. Iga äikese südames on vähemalt üks rünksajupilv. Äikesega kaasnevad enamasti tormituuled ja paduvihmad. Ohtlik on välk, mis tekib pilve ja maapinna vahel − harilikult negatiivselt laetud pilvealuse ja positiivselt laetud maapinna vahel. Välk on looduse suurimaid ohte.

Äikesepilved Pärnus 4. augustil