Eeloleval ööl tugevneb Ahvenamaa lähistel kõrgrõhkkond, mis laieneb aegamisi Eesti kohale. Ilm on vähese pilvisusega ja sajuta. Puhub muutliku suunaga tuul 1 kuni 7 m/s. Õhutemperatuur langeb 1 kuni 7 kraadini, maapinnal kohati 0 kraadi ümbrusse või madalamalegi. Keskkonnaagentuur hoiatab: öökülmaoht on täiesti olemas! Rannikualadel on veidi mahedam

Esmaspäeval kõrgrõhkkond tugevneb ja tuleb Eesti vahetusse naabrusse ning rahustab tuule. Selge ööga jahtub õhk 0 kuni 6 kraadini, maapinna lähedal aga kraad-kaks alla nulli, päeval vaheldub päike pilverünkadega ja õhutemperatuur tõuseb 13 kuni 18 kraadini.

Teisipäev on kõrgrõhuala servas laialdaselt selge ööga. Päeval arenevatel pilverünkadel jääb aga niiskusest vajaka ja sadu need ei anna. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 5 kraadi, taimede kõrgusel võib 0 kraadi lähedale langeda, rannikul on kuni 9 kraadi, päeval 15 kuni 19 kraadi.

Kolmapäeval riivab Eestit Skandinaaviat katva madalrõhkkonna serv. Üle maa liigub pilvevöönd, millest sajab ka vihma, aga tänastel andmetel on sajuhulk võrdlemisi väike. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 11 kraadi, päeval 13 kuni 18 kraadi.

Neljapäeval toob edelavool täiendavalt niiskust ja päevaks tihedama saju. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, päeval 12 kuni 17 kraadi. Päevane temperatuurifoon ei vasta tuulele avatud rannikualade kohta, kus jahedalt veepinnalt puhuv tuul jätab termomeetrinäidud vaid 10 kraadi ümbrusse.

Reedel koondub madalrõhkkond Soome ja Karjala kohale, aga selle edelaserv jääb Läänemere ümbrust katma ning üle Eesti liigub vihmapilvi. Läänekaare tuul tugevneb. Lääne poolt saabuv õhumass on pisut jahedam ja temperatuur on öösel 4 kuni 9, päeval 10 kuni 15 kraadi.