Sünoptiku sõnul ei ole siiski oodata mingisuguseid ekstreemseid ilmaolusid ega tormi ning järgmise nädala jooksul asendub külm ja vihm taas päikese ja soojaga.

"Ega see ei ole esmakordne, et mais selline ilm on," märkis sünoptik ning lisas, et juba esmaspäeval on oodata vihma vaibumist.

Järgmine nädal tuleb aga pigem muutlik, sest teisipäeval on oodata taas vihma, kolmapäeval jahedat, neljapäeval taas vihma, aga reedel kostitab eestlasi taas kevadiselt soe päike. Sünoptiku sõnul on oodata reedeks lausa 20 soojakraadi ehk võib juba ennetavalt rannaasjad kotti pakkida.

Eesolev nädalavahetus tuleb vihmane. Riigi ilmateenistuse reedeõhtuse ennustuse kohaselt sajab nii laupäeva kui ka pühapäeva ööl ja päeval ning alles öö vastu esmaspäeva tuleb täiesti sajuta. Esmaspäeval tõotavad soojakraadid küündida kuni 17-ni ning vahelduva eduga võib paista isegi päikest.

ILM AASTA TAGASI

26. mail 2021 kõikus õhutemperatuur 16,1 (Pärnu) ja 8,2 kraadi (Väike-Maarja) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Pärnus 21,8 m/s. Sademeid oli Ruhnul 35,5 mm.