Enne jaaninädalat tuleb üle elada veel üks tavaline juunikuu nädal. Nädalavahetuse suvesoojus rahuneb mõneti küll maha, kuid põhjust kurtmiseks siiski ei ole.

Esmaspäeval (13.06) saavutab teatava ülekaalu põhjapoolse madalrõhuala lõunaserv. Öö on olulise sajuta, kuid mõnel pool tekib udu, päev tuleb mandril vihmahoogudega, on äikeseoht. Puhub mõõdukas lääne- ja edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval 15 kuni 21 kraadi.

Teisipäeva öösel on ülekaal kõrgrõhuharja käes ja ilm sajuta. Päeval ulatub põhja poolt Eestini madalrõhuala kauge lõunaserv, teisalt areneb Valgevene kohal väike osatsüklon, mis võtab suuna Venemaale ning selle vihmapilved võivad Kagu-Eestisse ulatuda. Päeval sajab kohati hoovihma. Läänekaare tuul on nõrk, päeval põhjarannikul mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 13, päeval 15 kuni 20 kraadi.

Kolmapäeva ööks jääme madalrõhuala lääne-, päeval edelaserva. Öösel sajab kohati, päeval mitmel pool hoovihma, väiksem on sajuvõimalus Loode-Eestis. Puhub nõrk ja mõõdukas lääne- ning loodetuul. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni13, päeval 15 kuni 21 kraadi.

Neljapäeval oleme põhjapoolse madalrõhuala ja lõunapoolse kõrgrõhuala kaugel piirialal. Öö on sajuta, päeval sajab kohati hoovihma. Puhub nõrk ja mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval 19 kuni 23 kraadi, meremõjuga rannikul jääb mõnevõrra madalamale.

Reedel saavutab vähehaaval ülekaalu niiske soe ebapüsiva õhumassiga madalrõhuvöönd. Öösel sajab Liivi lahe ümbruses hoovihma, päeval laieneb sadu kirde suunas. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 13, päeval 14 kuni 19 kraadi.

Nii ennustab ilma ilmateenistus.

Pikemat prognoosi pakkuv AccuWeather ütleb, et järgmine nädalavahetus kostitab üle 20-kraadise soojaga.

Temperatuurid jäävad jaanipäeva paiku samuti 20 kraadi ümbrusse ja vihma esialgu ei lubata. Öised temperetuurid jäävad 7 kuni 12 kraadi kanti.

Seega, sel aastal ei oota ees põletava kuumusega jaanid nagu möödunud aastal, kuid mõõdukat soojust peaks siiski jaguma.