Agentuur märgib aga, et temperatuur on alles tõusuteel ning et järgnevad päevad on veel soojemad. Tuleb olla valmis saabuvaks kuumaks perioodiks, mis võib kesta enam kui nädala.

Üle Vahemere teekonda alustanud troopilise päritoluga soe õhumass jõuab lõunavoolus suure kaarega Läänemere äärde. Pikal teel osa kõrvetavast kuumast õnneks küll leeveneb, aga sellele vaatamata suudab meil nädalavahetusel päevased maksimumid 30 kraadi ümbrusse tõsta.

Kuigi pikemaajaliselt madalat profiili hoidnud temperatuurifooni järel on kuumapahvak osade inimeste jaoks rõõmustav uudis, annab keskkonnaagentuur mõista, et paraku hoiab lõunavool ka uue nädala esimesel poolel troopilise soojavoo valla ja temperatuurinäidud kerkivad kraad-kolm üle 30. Ööd muutuvad samuti järjest soojemaks ja õhk ei suuda märkimisäärselt alla 20 kraadi piiri jahtuda.

Kuumad ilmade ilmade püsimine suurendab ohtu inimeste tervisele

Ööpäevaringne palavus koormab organismi ega anna võimalust välja puhata. Erilist tähelepanu tuleb pöörata väikelastele ja lemmikloomadele, et vältida ülekuumenemist. Käepärast peaks olema piisavalt vedelikku ja jahutust pakub ka jäätis.

Eakad ja krooniliste haigustega kimpus olevad inimesed võiksid keskpäevase kõrvetava päikese ajal pigem siseruumides olla. Kui võimalik, siis suunduda päikesepoolsetest palavatest linnakorteritest ajutiselt maale.

Leevendust toovad ka mere- ja laheäärsed paigad, sest vesi on veel jahe – üksnes väikestes madalates lahesoppides on jõudnud 20 kraadi lähedale, lahtede ja mere avaosas alles 15 kraadini soojeneda. Suplejatele annab keskkonnaagentuur mõista, et kuum õhk ja jahe vesi on küll jahutavaks karastuseks, aga kehale ka suureks katsumuseks.