Kui järgmisel nädalavahetusel läänepoolse madalrõhkkonna serv Skandinaaviast kaugemale ei ulatu ja idapoolne madalrõhkkond Venemaa aladele jääb, siis kujuneb ilm laulupeoliste jaoks soodsaks ning saju võimalus jääb alla 50 protsendi.

Ilmateenistus prognoosib sooja öisel ajal alla 10 kraadi, päeval 15 kuni 20 kraadi.

Homme on Eesti kohal nõrk õhurõhuväli. Öö on selgem ja sajuta. Tuul vaibub ja õhutemperatuur langeb sisemaal 3 kuni 7 kraadini, madalamates kohtades maapinna lähedal pole välistatud ka langus 0°C lähedale, pilvisema taeva all on sooja 10 kraadi lähedal.

Päeval lisandub pilvi ja mõnes kohas sajab hoovihma - saju võimalus kuni 50 protsenti. Tuul on valdavalt põhjakaarest ja nõrk. Sooja on 13 kuni 17 kraadi.

Reedel muutub idapoolne madalrõhuala pisut mõjusamaks ja sajuhooge on eelkõige päevasel ajal laialdasemalt saju võimalus 50 protsendi ümbruses. Puhub nõrk idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 10, päeval 12 kuni 16 kraadi.

Nädalavahetusle püsib heitlik ilm

Selleks laupäevaks tugevneb üürikeseks kõrgrõhuharja mõju ja ilm on enamasti sajuta. Päevasel ajal ei saa siiski üksikuid lühiajalisi vihmahooge välistada. Tuul on nõrk ja valdavalt lõunakaarest.

Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 8, madalamates kohtades võib taimede kõrgusel null kraadi lähedale langeda, päeval on sooja 14 kuni 19 kraadi.

Pühapäeval läheneb Rootsi lõunaosast uus madalrõhkkond ja selle kirdeserv laieneb üle Läänemere. Tõenäoliselt kandub paks pilvemass Eesti kohale ja alates Lääne-Eestist hakkab vihma sadama. Sadu võib õhtu poole tugev olla (tõenäosus kuni 50 protsenti) Kagu- ja idatuul tugevneb, saartel ja rannikul on puhanguid 14-15 m/s. Sooja on öösel 5 kuni 11, päeval 14 kuni 18 kraadi.

Uuel nädalal jätkuvad hoovihmad

Esmaspäeval kandub ägedam tsüklonaalne tegevus Venemaa kohale ja tihedam sadu taandub, hoovihma tõenäosus on aga jätkuvalt suur - üle 50 protsendi. Tuul pöördub üle põhja läänekaarde. Sooja on öösel 8 kuni 12, päeval 14 kuni 20 kraadi.

Teisipäeval jääb madalrõhkkonna serv Eesti kohale ja hoovihma võimalus püsib. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Sooja on öösel 6 kuni 11, päeval 14 kuni 19 kraadi.

Kolmapäeval on madalrõhkkond ikka mõjusam ja kohatised vihmahood tõenäolised. Tuul varieerub lääne ja põhja vahel ning ei ole tugev. Sooja on öösel 6 kuni 11, päeval 14 kuni 19 kraadi.

Neljapäev ja reede on tõusva õhurõhu foonil muutliku pilvisusega. Päevasel ajal tuleb ikka kohatiste vihmahoogudega arvestada. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösiti selgineva taeva korral alla 10 kraadi, päeval vihmahoogude all 13 kuni 14 kraadi, kuivema ilma korral kuni 20 kraadi.