Õhtupoolikul saabuvad hoo- ja äikesevihmad on ühisel rindel nii meil kui lõuna pool, teatab ilmateenistuse sünoptik Merike Merilain.

Pühapäev, esmaspäev mööduvad jahedas ebapüsivas õhumassis, mida kannab meieni üle Põhja-Skandinaavia ja Soome liikuv tsüklon.

Teisipäeval on korraks lõuna poolt kasvamas kõrgrõhuhari. Sademetes on väheke pikemaid vaheaegu, kuid jahedus püsib.

Kolmapäeval toob rikkalikud sajud uus tsüklon, mis möödub Eestist lähemalt. Soe õhk Poolast kaugemale ei jõua.

Neljapäeval ja reedel võib tsükloni järel Kesk-Euroopas uus kõrgrõhuala tekkida. Parimal juhul paistab selles kauguses ka meile mõnepäevane kuiv ja üsna soe ilm tulevat.

Laupäev, 18.07

Öösel: Vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on 8 kuni 14 kraadi.
Päeval: Muutliku pilvisusega ilm ja pealelõunal sajab mitmel pool hoovihma. Puhub lõunakaare tuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on 17 kuni 22 kraadi.

Pühapäev, 19.07

Öösel: Muutliku pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma, võib olla äikest. Edela- ja läänetuul tugevneb 5-11, hommikul rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 11 kuni 16 kraadi.
Päeval: Muutliku pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma, võib olla äikest. Puhub edela- ja läänetuul 5-11, rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 16 kuni 19 kraadi.

Esmaspäev, 20.07

Öösel: Muutliku pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma. Puhub edela- ja läänetuul 5-11, rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 10 kuni 15 kraadi.
Päeval: Muutliku pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma. Puhub edela- ja läänetuul 5-11, rannikul puhanguti 15 m/s, õhtul nõrgeneb. Õhutemperatuur on 17 kuni 20 kraadi.