Soome sünoptikud tõdevad, et kuum õhuvool Skandinaaviasse ei ulatu ning Soomes on oodata kuni 23-kraadist sooja, kuid kõigil kuumaarmastajatel tasub sõita Eestisse, kuhu Saharast pärinev antitsüklon peaks välja jõudma.

Eesti ilmateenistuse valvesünoptik ütles aga Delfile, et nende näitajate järgi siiski mingit suuremat soojalainet järgmisel nädalal ei tule. „25-kraadist sooja meie prognoos ei näita, küll aga vihmasadu ning tugevat tuult,“ tõdes valvesünoptik naerdes.

Esmaspäeval madalrõhuala edelaserv eemaldub. Öö on suurema sajuta, kuid päev on jätkuvalt vihmahoogudega. Puhub nõrk edela- ja läänetuul ning sooja on öösel 9..15, päeval 15..19 kraadi.

Teisipäeval on ülekaalus kõrgrõhuharja mõju ja hoovihma sajab kohati. Puhub nõrk läänekaare tuul. Sooja on öösel 9..15, päeval 18..22 kraadi.

Kolmapäeva öösel on võim samuti kuivema kõrgrõhuharja käes, päeval liigub aga taas üle meie madalrõhulohk ja mitmel pool sajab hoovihma. Puhub mõõdukas lääne- ja edelatuul. Sooja on öösel 16, päeval kuni 22 kraadi.