"Võrreldes augustiga tuleb 5-10 kraadi jahedam õhumass," ütles Delfile ilmateenistuse sünoptik.

"Kuu algab tuuliselt ja vihmaselt. Septembri kespaiku peaks ülekaalu saavutama Lääne-Euroopa kõrgrõhuala serva mõju. Samas on Loode-Venemaal ka madalrõhkkond ja sealt võib saabuda jahedamat õhku. Kuu lõpupoole on kõrgrõhuala kese lõuna pool. Kui palju sellest ka meieni ulatub, seda on hetkel raske öelda," nentis sünoptik.

"Ma ütleksin kokkuvõtlikult, et selline muutlik ilm tuleb. On selliseid vihmaseid päevi, aga on ka kõrgrõhuga kuivemaid päevi. Pikka ja kuiva kõrgrõhuga perioodi, nii nagu siin nüüd oli viimastel nädalatel, seda küll praegu näha ei ole. Kui, siis võib-olla kuu lõpus, aga seda on hetkel raske prognoosida," tunnistas sünoptik.

Ilmateenistuse sünoptiku sõnul on samas kõik paljuski ka lahtine, sest muutvaid tegureid on palju ning õhumassid on kerged muutuma. "Kõik võib veel muutuda, sest protsessid korralduvad kõrgemates õhukihtides ennast sageli ümber, seepärast ei saa midagi veel kindlalt öelda."

Tsükloneid ilmateenistus vähemalt esialgu ei prognoosi. "Mudelarvutused näitavad, et sügistormidega peaks veel ootama. Tuult tuleb küll rohkem edelasse ja läände, aga päris tugevaid sügistorme veel ei näe."

Augusti lõpp võib tulla praegusest natuke jahedam ja vihmasem, ennustas vene portaal Gismeteo.ru. 2. septembrist saab alguse aga soojade ilmadega pikk vananaistesuvi, mis kestab vähemalt selle prognoosi lõpuni 20. septembril.