Tartumaal Mehikoormas mõõdeti täna kell üks päeval 17,4 ja kell kaks juba 18,4 soojakraadi. Kell kaks oli sooja üle 16 kraadi ka Valgamaal Tõllistes (16,7), Saaremaal Uue-Lõve jaamas (16,3) ja Põlvamaal Korelas (16,1 kraadi). Tartumaal Reola jaamas mõõdeti samal ajal 15,9, Põlvamaal Ahjas 15,8 ja Tõrvas 15,7 kraadi sooja. Tartus on täna kõige enam mõõdetud 15,1, Tallinnas 11,7, Pärnus 7,9 ja Narvas 6,9 kraadi sooja.

Kui neid üsna laia nivooga temperatuure varasemate rekorditega võrrelda, siis kuigi lähedale tänased soojakraadid neile ei jõua. Tänase päeva rekordite eesotsas on Tartu, kus 1913. aastal oli 19 soojakraadi. Narvas mõõdeti samal aastal 18,8 ja Tallinnas 12,9 soojakraadi. Pärnus on 2. aprilli soojarekord püsinud alates 1951. aastast, mil seal mõõdeti 14,5 kraadi sooja. Pärnu ja Narva on täna oma soojarekordeist ilmselgelt lootusetult kaugel. Pärnakad ja narvakad võivad paraku kadedusega Mehikoorma soojakraade kokku lugeda. Rääkimata Rohuneemest, kus sooja on sootuks alla viie kraadi. Samas saab öelda, et viimase kuue aasta kõige soojem 2. aprill on tänavu nii Tartus, Tallinnas, Võrus (14,7), Kuressaares (6,3 kraadi) kui ka Narvas.

Riigi ilmateenistuse sünoptik osutas, et tänane soe ilm on homseks läinud. Esmaspäeval on nimelt oodata üsna jahedat ilma, mil sooja umbes 3-9 kraadi, kusjuures põhjarannikul ei tõuse õhutemperatuur prognoosi järgi üle viie soojakraadi. Teisipäev on taas päikesepaisteline ja mandril tuleb sooja kümne kraadi ringis, samas tugevneb tuul, mis suisa tormiseks kisub. Nii on ilm üsna heitlik ja soe ilm saabub pigem alles aprilli teises pooles ehk paari nädala pärast.