Mandril on järgmised kolm päeva sajused ning nii tuul kui ka sadu lähevad valdavalt üle laupäevaks. Päevasooja on lähinädalal 10 kuni 16 kraadi jagu.

Homme, neljapäeval (1.06.) eemaldub madalrõhkkond Valge mere ümbrusse, aga selle kauge edelaserv ulatub Eestini. Sajuhooge on öösel harva, päeval laialdasemalt. Kõik paigad siiski vihma ei saa ja suurema tõenäosusega jääb ilma Eesti lõunaserv ning ka Saaremaal on võimalus väiksem. Lääne- ja loodetuul tugevneb, öösel on puhanguid rannikul 14 m/s, päeval sisemaal 15, rannikul 18 m/s. Madalrõhkkonna järel pöördub õhuvool loodesse ja sealt tungib sisse jahedam õhumass. Õhutemperatuur on öösel 4..8, meretuulega rannikul kuni 10, päeval 10..13°C.

Reedel (2.06.) eemaldub madalrõhkkond veelgi kaugemale Venemaa põhjaaladele, kuid selle äärmine lääneserv ulatub ikka Eestini. Kord siin, kord seal sajab hoovihma. Tänastel andmetel püsib lääne- ja loodetuul ikka tugevana. Õhutemperatuur on öösel 3..8, maapinnal pole välistatud 0°C lähedane temperatuur, rannikul on sooja 10°C ümber, päeval 10..14°C.

Laupäeval (3.06.) tugevneb kõrgrõhuvöönd. Öö on sajuta, päeval on üksikute vihmahoogude võimalus ning seda eelkõige Ida-Eestis. Loodetuul päevaks nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 2..7, maapinnal langeb 0..-2°C-ni, meretuulega rannikul on kuni 10, päeval 11..16°C.

Pühapäeva (4.06.) öö on kõrgrõhuvööndi mõjul sajuta. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 2..7, maapinnal langeb 0..-3°C-ni, meretuulega rannikul kuni 10°C. Päeval kõrgrõhuvöönd eemaldub aeglaselt ida poole. Mandril on ilm veel sajuta. Saartele võivad aga Läänemerelt läheneva madalrõhulohu vihmapilved jõuda. Tuul pöördub lõunakaarde. Õhk on pisut mahedam ja temperatuur tõuseb 11..16°C-ni.

Esmaspäeval (5.06.) liigub madalrõhulohk üle Läänemere ja tõenäoliselt selle sajupilved jõuavad ka Eestisse. Tuul puhub valdavalt lõunakaarest. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis 7..12, Ida-Eestis 4..9, maapinnal võib veel 0 lähedale langeda, päeval 12..15°C ja kui sajuhooge harvem on, siis tõuseb paar-kolm kraadi kõrgemale.

Prognoos teisipäevaks (6.06.) vajab suure vastuolulisuse tõttu täpsustamist järgnevatel päevadel. Kõrgrõhkkonna tugevnemisel on oodata kuivemat ilma. Selgema taeva all on öökülmaoht ja päevasoe kerkib 15°C ümbrusse. Kui madalrõhuvöönd püsib Eesti vahetus läheduses, siis on hoovihma võimalus suur ning ilm mõõdukalt soe.