Ilmajaama tänase prognoosi järgi tugevneb täna ennelõunal lõuna- ja edelatuul puhanguti 15 m/s, pärastlõunal pöördub tuul loodesse ja tugevneb 14, puhanguti kuni 20 m/s.

Täna päeval liigub madalrõhkkond piki Soome lahe rannikut itta ja selle servas sajab Eestis vihma. Pärastlõunal lääne poolt alates pilved hõrenevad ja sajuhood harvenevad. Tuul pöördub edelast läände ja loodesse ning tõuseb 8-12, sisemaal puhanguti 17, saartel ja rannikul kuni 23 m/s. Õhutemperatuur on 14..19°C.

Homme eemaldub madalrõhkkond Loode-Venemaale ja jääb ka neljapäevaks Venemaa põhjaalade kohale tiirlema ning selle edelaserv ulatub Läänemere äärde. Ööd on selgema taevaga ja sajuhooge on harva, päevasel ajal sajab hoovihma üle Eesti, on äikeseoht. Puhub tugev loode- ja läänetuul, puhanguid 15, kolmapäeval rannikul kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on öösiti 7..12°C, päeval 13..17, neljapäeval kus pikema kuiva pausi peab, tõuseb 19°C-ni.

Reedeks madalrõhkkond eemaldub ja nõrga kõrgrõhuvööndi all on meie ilm suurema sajuta. Pole aga välistatud, et mõni üksik paik Eesti kirde- või kagunurgas lühiajalise vihmahoo saab. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Öösel langeb minimaalne õhutemperatuur 5..6, meretuulega rannikul kuni 13°C-ni, päeval tõuseb Põhja-Eestis 15°C ümbrusse, lõunapoolsetes maakondades 20°C alla.

Jaaniööl jõuab Skandinaaviasse uus madalrõhkkond ja selle pilveserv laieneb üle Läänemere. Pärast südaööd võib Lääne- ja Edela-Eestis vihma sadada. Tänane prognoos annab aga lootust, et suuremal osal Eestist peab jaaniöö sajuta vastu. Tuul puhub idakaarest ning on sisemaal võrdlemisi nõrk, rannikul mõõdukas. Õhutemperatuuri miinimumid langevad 5..8°C-ni, rannikul on sooja kuni 13°C.

Päeva jooksul madalrõhkkonna mõju suureneb. On veel küsitav, kas sadu piirdub vaid Eesti lääne- ja edelaservaga või laieneb Peipsini. Tuul puhub lõunakaarest ja on mõõdukas, madalrõhkkonna jõulisema surve korral aga tugevneb. Õhutemperatuur tõuseb 15..19°C-ni.

Pühapäeval liigub madalrõhkkond Skandinaaviast Botnia lahe äärde ja selle servas sajab meil aeg-ajalt vihma. Lõunakaare tuule puhangud ulatuvad 16 m/s. Õhutemperatuur on öösel 8..13, päeval 15..18°C, sajus paar-kolm kraadi vähem.

Esmaspäeval suundub madalrõhkkond üle Soome kohale Laadoga poole ja selle servas on meie ilm vihmahoogudega ja tugeva edela- ja läänetuulega, puhanguid 15, rannikul pole välistatud kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel 9..14, päeval 15..18°C.

Teisipäeval eemaldub madalrõhkkond sügavamale Venemaale ja selle järel kandub loodevoolus meile jahedust. Niiskust on vähem ja vihmahooge märksa harvem. Puhub tugev lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öösel 8..13, päeval 17..21°C.