Laupäeval suundub hääbuv madalrõhkkond üle Läänemere Läti kohale ja selle põhjaserva mööda liigub üle Eesti lumepilvi. Tuul puhub idakaarest, õhtul pöördub kirdesse ja põhja ning on sisemaal nõrk, saartel ja põhjarannikul ulatub puhanguti 12-13 m/s. Külma on öösel -4 kuni -8, sisemaal kohati -10 kraadi, jäävaba veega rannikul on pehmem. Päeval on temperatuur -1 kuni -5 kraadi.

Pühapäeval kaugeneb madalrõhkkond Venemaale ning selle järel sajab öösel ja hommikul kerget lund, päeva peale jääb sajuhooge hõredamaks. Tuul puhub põhjakaarest, öösel on saartel ja põhjarannikul kirdetuule puhanguid kuni 13 m/s, päeval tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni -7, hommikuks langeb selgineva taeva all kuni -10 kraadini, päeval on -2 kuni -5 kraadi.

Esmaspäeval ulatub üle Eesti nõrk kõrgrõhuvöönd. Ilm on rahulik ja lumehoogude võimalus on vaid üksikutes kohtades. Külma on öösel -7 kuni -12 kraadi ja kui taevas pikemaks ajaks selgineb, siis langeb temperatuur -15 kraadi ümbrusse. Saartel ja läänerannikul on temperatuur -2 kuni -7, päeval -1 kuni -6 kraadi, sisemaal võib mõnes kohas paar kraadi madalamale jääda.

Teisipäeval tugevneb Skandinaavias ja Soomes külm kõrgrõhkkond ning laieneb Eesti poole. Lumehoogude võimalus on eelkõige põhjarannikul ja ka Peipsi äärsetel aladel. Idakaare tuul on mõõdukas, Soome lahe rannikul võib tugevamaid kirdetuule puhanguid olla. Külma on öösel -5 kuni -10 kraadi ja kui taevas selgineb, siis langeb temperatuur sisemaal taas -15 kraadi ümbrusse, päeval on külma -4 kuni -8 kraadi.

Kolmapäeval püsib kõrgrõhkkonna ülekaal ja ilm on suurema sajuta. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Külma on öösel -8 kuni -13, kohati selgema taeva all kuni -18 kraadi, päeval -4 kuni -9 kraadi.

Neljapäeval jääb kõrgrõhkkond tõenäoliselt ülekaalu. Kui Läänemere lõunavete poolt madalrõhulohk lähemale nihkub, siis võivad päeval Eesti lääne- ja lõunaserva lumepilved jõuda. Tuul puhub idakaarest. Selgem öö võib väga külm tulla ning temperatuur langeb sisemaal alla -10, mõnel pool võib alla -15 kraadi langeda. Päeval on külma -5 kuni -10 kraadi.

Reede jätkab kõrgrõhkkonna servas külma talveilmaga.