Neljapäeval laieneb Skandinaavia kohal tekkinud kõrgrõhkkond Läänemere äärde ja selle serva mööda tuleb Eestisse külma juurde. Tõusva õhurõhu foonil võib päeval üksikuid lumehooge olla. Puhub tugev põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni -9, päeval on -1 kuni -5 kraadi.

Reedel kõrgrõhkkond tugevneb veelgi ja selle serva mööda kannab kirdevool Eesti kohale arktilise õhumassi. Enamasti on ilm sajuta, vaid kirdetuulele avatud rannikul on lumehoogude võimalus. Puhub tugev põhja- ja kirdetuul. Öö on selgem ja õhutemperatuur langeb -7 kuni -12 kraadini, kohati võib veel paar-kolm kraadi madalamale langeda, päeval on -2 kuni -6 kraadi.

Laupäev tuleb kõrgrõhkkonna mõjul sajuta. Kirdetuul veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -7 kuni -12, sisemaal langeb kohati -15 kraadini, päeval tõuseb päikeselise ilmaga -1 -5 kraadini.

Pühapäeva öö hoiab kõrgrõhkkond sajuta, vaikse ja võrdlemisi selgena. Õhutemperatuur on -7 kuni -12, sisemaal võib kohati -15 kraadi langeda. Päev on sajuta ja võrdlemisi selge. Kuid põhja poolt survet avaldava madalrõhkkonna tõttu paisub edelatuul tugevaks. Õhutemperatuur tõuseb -1 kuni 3 soojakraadini.

Vene ilmaportaali Gismeteo andmetel on ka uuel nädalal oodata külmemaid ilmasid, reede öösel langeb õhutemperatuur kaheksa külmakraadini. Päeval jääb temperatuur -1 kuni -3 kraadi vahele.