Täna koondub madalrõhkkond Valge mere äärde ja selle lohk liigub üle Eesti ning toob mõnesse kohta hoovihma, on äikese võimalus. Kuid esmane sadu üle pika aja pole hulgalt piisav, et vähendada väga suurt tuleohtu meie metsades. Tuul pöördub edelast loodesse ja tugevneb keskpäevast alates 6-11, puhanguti 15, õhtupoolikul saartel ja looderannikul 18 m/s. Õhutemperatuur on 14 kuni 20, Lõuna-Eestis kuni 24 kraadi.

Homme koondub madalrõhkkond Venemaa kohale. Samal ajal laieneb Skandinaaviast kõrgrõhkkond servaga Läänemerele. Kahe rõhuala piirimail lõõtsub meil väga tugev loode- ja põhjatuul, puhanguid on 15, saartel ja põhjarannikul kuni 20 m/s. Hoovihma sajab öösel suurema tõenäosusega ida pool (saju võimalus 50-75 protsenti), päeval on sajuhooge laialdaselt. Õhumass vahetub jahedama vastu ja temperatuur on öösel 7 kuni 12, päeval on 11 kuni 16 kraadi.

Kolmapäeval koondub madalrõhkkond enam Venemaa piiresse ja tõusva õhurõhu foonil on meil pilverünkade ja mõneüksiku vihmahooga ilm. Öö hakul puhub veel väga tugev loodetuul, hommikuks veidi nõrgeneb, aga päris maha ei rahune, sest päev on taas võrdlemisi tugeva läänekaare tuulega. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 7, maapinnal langeb alla 0 kraadi, meretuulega rannikul jääb üle 10 kraadi, päeval on 13 kuni 17 kraadi.

Neljapäeva öösel liigub üle Eesti kõrgrõhuhari ning taevas on selgem ja ilm olulise sajuta. Päeval aga läheneb Soomest juba madalrõhulohk ning siin-seal sajab hoovihma. Puhub tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, maapinnal langeb 0 kraadi ümbrusse, rannikul on kuni 12, päeval 14 kuni 19, päikeselisemates paikades tõuseb 22 kraadini.

Reedel liigub madalrõhulohk üle Eesti. Vihmahooge on öösel hõredamalt, päeval laialdasemalt. Ööks tuul nõrgeneb, päeval pöördub põhjakaarde ja tugevneb uuesti. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval 15 kuni 20, Edela- ja Lõuna-Eestis kuni 23 kraadi.

Laupäeval tugevneb Soome kohal kõrgrõhkkond ja laieneb Eesti poole. Taevas selgineb ja ilm on sajuta. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, maapinnal võib 0 kraadi ümbrusse langeda, rannikul on kuni 13, päeval 17 kuni 21 kraadi.

Pühapäeval liigub kõrgrõhkkond Karjala kohale ja ulatub servaga üle Eesti. Öö on selge, päev pilverünkadega, aga ka sajuta. Idakaare tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, maapinnal langeb 0 kraadi ümbrusse, rannikul on kuni 14, päeval 18 kuni 23 kraadi.

Tuleoht jääb enamasti suureks või väga suureks

4.06.-5.06. sajab mitmel pool hoovihma, mis olulist leevendust ei too. Tuleoht jääb enamasti IV (suur tuleoht, kaardil oranž) kuni V (äärmiselt suur tuleoht, kaardil punane) klassi piiresse.

6.06.-8.06. sajab kohati hoovihma. Tuleoht on valdavalt IV-V klassi piires, kohati võib veidi väheneda.