Kõikide eestlaste hinges põletab täna küsimus, kas suvi saigi selleks aastaks läbi ning tuntud vanasõna peaks hoopis kõlama "jaanid läinud, lumi taga"?

"Juuli tuleb tõenäoliselt tavaline, selline vihmahoogudega väga kõrgeid soojakraade küll mäha pole," sõnas sünoptik. Mingeid kuumarekordeid juuli kindlasti ei purusta ning ilm jääb normi piiresse (16,9 kuni 18,0°C).

Ka sademeid tuleb normi piires, kuid paiguti erinevalt (normaalsademed juulis 49 kuni 83 mm).

Siiski oli ilmateenistuse sünoptik rõõmsameelne, kui küsida, kuidas ujumisega on - kas trikoo asemel peaks kappi aukohale tõstma kindapaari?

"Need mereveed on juba väga soojad olnud, üldine foon on see, et mere- ja sisevesi on suhteliselt soe. Täna on põhjatuul sooja vee pealt ära puhunud, aga kui tuul muudab suunda, läheb jälle vastupidi," sõnas valvesünoptik. Täna oli näiteks Heltermaal 20 kraadi meresooja, kuid Pirital, kus eile oli samuti 18-kraadine meresoe, võeti hommik vastu vaid 11-kraadise surfiparadiisiga.

Kuigi liiga pikka päikest ning kuumarekordeid ei maksa loota, siis tuletas ilmaekspert meelde, et loodus on siiski oma tavalisest mitme nädala võrra ees. "Mullu oli samal ajal loodus kaks nädalat taga, nüüd on kolm nädalat ees," lõpetas ta.