"Homme on ilm tänu tuulele kuni 32 kraadi, tuul võtab temperatuuri tõusu päeva peale vähemaks, areneb pilvi ja võib isegi hoovihma ja äikest tulla, küll mitte laialdaselt, vaid üksikutes kohtades," kommenteeris sünoptik täna Delfile.

Pühapäeval on aga oodata lausa ennenägematut leitsakut, sooja peaks tulema 34 kraadi.

Kuumusel on sünoptiku sõnul meile Venemaalt soodne ligipääs, sest põhja pool on tugevnemas kõrgrõhkond, aga Musta mere ääres püsib aga pikemat aega madalrõhu ala ning kahe hiigelpöörise vahel pääseb Venemaalt meile kuumus ligi.

"Kuumus jääb meiega päris mitmeks päevaks aga vähemalt esimene kulminatsioon leiab aset pühapäeval. Kui vihmapilved ei arenegi välja, siis kuum õhumass püsib kauem," ütles sünoptik.

Sünoptik kinnitas, et vihmahood küll natuke jahutavad, aga üldiselt kuum mass püsib terve järgmise nädala meie kohal. "Kuuma juurdevooluks soodne õhurõhkude seis jääb püsima. Pühapäev ei pruugigi kõige kuumemaks jääda- üllatusi võib tulla ka järgmine nädal," sõnas sünoptik.

Soodne õhurõhkude seis kuuma õhuvoolu kandumiseks idatuulte mõjul Eestisse jääb püsima ja see võib idaranniku rannavetele kehvasti mõjuda, vallandades tõenäoliselt süvaveekerke, sest lükkab sooja vee Soome poole.

"Läänerannikul on olukord, nagu tavaliselt, parem, ehk Saaremaa, Pärnu jäävad rannaveed jäävad soojaks. Süvaveekerge on klassikaline olukord, mis toob paarikümne meetri sügavuselt üles pealt ära puhutud vee asemele jahedat ja kalarikast vett. Kaluritele on see väga hea uudis, tõeline pidupäev," ütles sünoptik.